Foto: Shuttesrtock
Ingredience:
- 1 kus uzeného masa, 1-1.5 kg (s kostí)
- 500 g sušených fazolí
- 4 středně velké cibule
- 2 mrkve
- 2 masité papriky
- 1 červená paprika kapie
- 2 lžíce oleje
- sůl (dle chuti)
- mletý pepř (dle chuti)
- 2 lžičky sladké mleté papriky
- 1 lžíce pikantní paprikové pasty
- 300 ml rajčatového protlaku
- jeden svazek petrželky
Způsob přípravy:
Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Po 5 minutách přidejte nakrájené papriky a restujte do doby, než zelenina zesklovatí. Vše restujte asi 15 minut. Poté přidejte zbytek ingrediencí a promíchejte. Poté vložte omyté uzené maso. Přidejte dostatek vody a zavřete tlakový či multifunkční hrnec. Po uplynutí času (zhruba 60 min) přidejte nadrobno nasekanou petrželku.
Zdroj recepu: Salente Cuco
Nebo vyzkoušejte tento recept:
Nový komentář
Komentáře
Mam raději tmavé fazole. Často s nich dělám polévku. Ňamka.
Ty fazole po 60 minutách v papiňáku (tedy pokud nebouchne) budou na kaši.
To bych mohla na kila, mňam!
včera manžel přinesl domů uzená žebra, prý mohli bychom udělat fleky, ale jak čtu ten recept stálo by za zkoušku toto