61efc8d1a6c1fobrazek.png
Foto: Shuttesrtock

Ingredience:

  • 1 kus uzeného masa, 1-1.5 kg (s kostí)
  • 500 g sušených fazolí
  • 4 středně velké cibule
  • 2 mrkve
  • 2 masité papriky
  • 1 červená paprika kapie
  • 2 lžíce oleje
  • sůl (dle chuti)
  • mletý pepř (dle chuti)
  • 2 lžičky sladké mleté papriky
  • 1 lžíce pikantní paprikové pasty
  • 300 ml rajčatového protlaku
  • jeden svazek petrželky

Způsob přípravy:

Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Po 5 minutách přidejte nakrájené papriky a restujte do doby, než zelenina zesklovatí. Vše restujte asi 15 minut. Poté přidejte zbytek ingrediencí a promíchejte. Poté vložte omyté uzené maso. Přidejte dostatek vody a zavřete tlakový či multifunkční hrnec. Po uplynutí času (zhruba 60 min) přidejte nadrobno nasekanou petrželku.

Zdroj recepu: Salente Cuco

Nebo vyzkoušejte tento recept: 

6168826198212image.pngFoto: Akademie kvality

Reklama