RAVIOLI DI BURRATA

Ravioli di burrata v podání Il Molo Prague nabízí bohatou chuť spojenou s originální italskou tradicí.

Ingredience na 8 porcí:

800g mouky
200g pšeničné krupice
10 vajec
200g čerstvá smetana
600g burraty
100g slupek z krevet
5g majoránky
8g bazalky
250g loupaných rajčat
100g másla
20g cibule
500g ledu


Na výrobu domácích těstovin je potřeba smíchat pšeničnou krupici, 6 vaječných žloutků a 4 vejce. Přidejte 200g vody a vložte směs do strojku na těstoviny. Těsto pak na jednu hodinu vložte do lednice. Smíchejte čerstvou smetanu se sýrem burrata a jakmile je ravioli vychlazené, vykrojte z těsta několik koleček. Následně na každé kolečko naneste smetanu a burratu a zabalte ravioli tak, ať je pevně uzavřeno.
Nyní připravíme tu nejdůležitější část pokrmu – bisque omáčku. Nejprve nakrájejte cibuli a orestujte ji na másle. Orestovaná cibule bude sloužit jako první vrstva, na kterou následně naneseme slupky krevet, které je ale nejprve potřeba osmažit jednu minutu na pánvi. Na slupky pak naneseme vrstvu bazalky s majoránkou a následně vrstvu rajčat. Poslední vrstvou pak bude samotný led. Jakmile jsou všechny vrstvy připraveny, vložte pekáč do trouby a nechte omáčku jednu hodinu vařit. Nezapomeňte pak omáčku scedit. Ravioli servírujeme s omáčkou a kapkou másla či oleje.

Čtěte také:

Reklama