- Odměříme asi tři větší šálky melounu, který zbavíme jadérek, nebo koupíme meloun bezpeckový. Přidáme smetanu ke šlehání, šťávu z poloviny limetky, 2/3 šálku moučkového cukru a špetku soli. Pro exotickou chuť můžete doplnit například o kiwi či jiné ovoce. Vše rozmixuje tyčovým mixérem.
- Pokud se vám zmrzlina bude zdát málo sladká, přidejte cukr dle libosti.
- Hmotu nalijeme do kovové misky či formiček na zmrzlinu. Dáme do mrazáku a necháme ztuhnout ideálně do druhého dne.
- Následující den podáváme. Ozdobíme lístky máty, která se k lahodné melounové zmrzlině hodí.
Nový komentář
Komentáře
děkuji za tip, vyzkouším
Počkám, až nám uzrají melouny a zmrzlinu vyzkouším.
Dala bych si.