Suroviny
- 700 g kuřecího masa
- 2 šalotky
- 2 mrkve
- 2 červené papriky
- 300 g cherry rajčat
- sůl a pepř
- žlutá thajská kari pasta
- 400 g kokosového mléka
- 2 lžíce kokosového tuku
na dokončení
- nejrůznější klíčky
- hromada čerstvého koriandu
- hráškové výhonky
- nasekané chilli papričky
Postup
Dejte si vařit rýži, tak jak jste zvyklí. Výborný pomocník je rýžovar, který vám rýži uvaří vždycky dobře.
Ve velké pánvi (ideální je wok) rozehřejte tuk a osmahněte na něm najemno nakrájenou šalotku. Přidejte kari pastu nechejte trochu rozvonět.
Kuřecí maso nakrájejte na kousky a přidejte do pánve. Ihned po něm vsypejte mrkev na tenká kolečka, papriku nakrájenou na proužky a cherry rajčata. Lehce osolte a opepřete (můžete ještě dochutit později). Opékejte asi šest minut.
Zalijte kokosovým mlékem, přiklopte poklicí a nechejte deset minut dusit.
Kdo chce více omáčky, můžete přidat ještě trochu vody.
Na závěr ochutnejte a dochuťte podle potřeby.
Na talíři obložte čerstvými klíčky a bylinkami.
Podávejte s rýží nebo pečivem.
Dobrou chuť přeje Elly.
Hůlky připravit a inspirujte se na našem magazínu
Laksa - pikantní pochoutka podle Jamie Olivera
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář