kari.jpg (80 KB)

Suroviny

  • 700 g kuřecího masa 
  • 2 šalotky
  • 2 mrkve
  • 2 červené papriky
  • 300 g cherry rajčat
  • sůl a pepř
  • žlutá thajská kari pasta
  • 400 g kokosového mléka
  • 2 lžíce kokosového tuku

na dokončení

  • nejrůznější klíčky
  • hromada čerstvého koriandu
  • hráškové výhonky
  • nasekané chilli papričky

Postup

Dejte si vařit rýži, tak jak jste zvyklí. Výborný pomocník je rýžovar, který vám rýži uvaří vždycky dobře.

Ve velké pánvi (ideální je wok) rozehřejte tuk a osmahněte na něm najemno nakrájenou šalotku. Přidejte kari pastu nechejte trochu rozvonět.

Kuřecí maso nakrájejte na kousky a přidejte do pánve. Ihned po něm vsypejte mrkev na tenká kolečka, papriku nakrájenou na proužky a cherry rajčata. Lehce osolte a opepřete (můžete ještě dochutit později). Opékejte asi šest minut.

Zalijte kokosovým mlékem, přiklopte poklicí a nechejte deset minut dusit.

Kdo chce více omáčky, můžete přidat ještě trochu vody.

Na závěr ochutnejte a dochuťte podle potřeby.

Na talíři obložte čerstvými klíčky a bylinkami.

Podávejte s rýží nebo pečivem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Hůlky připravit a inspirujte se na našem magazínu

Laksa - pikantní pochoutka podle Jamie Olivera

laksa.jpg (86 KB)

Kuře v těstíčku po asijsku

asijskekure.jpg (144 KB)

Asijská pánev s mletým masem

nudle1.jpg (134 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková