60350399cd650kara3.jpg
Foto: redakce

Ingredience:

  • 300 gramů filé Nowaco
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 250 ml 33% smetany ke šlehání
  • Dvě cukety
  • 300 g brambor
  • 2 jarní cibulky
  • 1 citrón
  • 100 g nastrouhaného parmazánu
  • Zhruba dvě hrsti mraženého hrášku
  • Sůl a pepř

image00002.jpg

Dejte na 15 minut vařit nové brambory ve slupce. Pokud se vám slupka nezdá dobrá k jídlu, můžete ji po uvaření stáhnout. Cuketu nakrájíme na tenká kolečka. Dávejte pozor, aby byla zhruba stejné tloušťky, aby se v troubě upekla stejně. Po uvaření necháme brambory zchladnout a také je nakrájíme na kolečka.

image00003.jpg

V mezičase si připravíme smetanový základ. Lžíci hrubozrnné hořčice smíchejte se smetanou, šťávou z jednoho citrónu, nastrouhaným parmazánem, nakrájenou jarní cibulkou, solí a pepřem. Směs klidně trochu přesolte, brambory a cuketa ji vtáhnou. 

image00004.jpg

Nová řada Filé z Aljašky je dalším potvrzením správného směru rostoucí kvality značkových výrobků Nowaco. Filé z Aljašky je vyrobeno z oblíbené, čerstvě vylovené a ihned na moři zpracované Mořské štiky kanadské. Rybí surovina tak nejen, že neztrácí svoji barvu, ale rovněž zůstane zachována i typická jemná chuť treskovitých ryb, včetně tak ceněné trámčité stavby rybí suroviny. Nejmodernější technika zpracování zaručuje v 95 % nepřítomnost kostí. Vyhledávaný produkt kvality si nyní můžete dopřát i vy. Více na www.nowaco.cz

image00005.jpg

Mražené filé nemusíte vždy dělat v celku. Jeho výhodou je, že můžete mít v mrazáku v zásobě hned několik balení, a tím pádem do jídelníčku snáze dostanete zdraví prospěšné ryby. Nechte filé trochu rozmrznout a nakrájejte jej na kostičky.

image00006.jpg

Nyní přichází na řadu to nejdůležitější. Vrstvení vypadá zdlouhavě, ale věřte, že po prvním patře už to půjde rychle. Dávejte za sebe cuketu a brambory a každé patro nakonec posypte kostičkami ryby a hráškem. Na závěr vše přelijte smetanovou směsí.

kozal.jpg

image00009.jpg

Zapečená jídla bývají nejlepší, když se nechají trochu odležet. Nepodávejte tedy koláč přímo z trouby. Smetanu, která se uvolní, nalijte do spodu hlubokého talíře a na ni postavte koláč. Podávejte jen tak nebo třeba se salátem z rukoly.

image00010.jpg

Reklama