Co budete potřebovat:

  • 300 g filetů pangasius Nowaco
  • 3 kusy toastového chleba
  • 1 chilli papričku
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Půl hrsti sušených rajčat
  • Špetku fenyklových semínek
  • 3 ančovičky
  • Hrst čerstvé bazalky nebo tři lžíce pesta
  • 100 g nastrouhaného parmazánu
  • Šťávu z jednoho bio citronu
  • Sůl a pepř

Pošramocená pověst pangase je dávno minulostí. Časy se mění a dnes už se dá v obchodech koupit i pangas, který pochází z ekologického chovu z rybníku, jehož minimální rozloha je 500 m2, ale často dosahuje i desítek hektarů. Přesně to splňuje novinka NOWACO Pangas, která se může pyšnit certifikátem ASC, jenž zaručuje kvalitu chovu i zpracování. 

Jako přílohu jsme zvolily zeleninu s bylinkovým máslem Nowaco. V jedné krabičce se nachází kukuřice, květák, hrášek, mrkev a poměrně velký kousek bylinkového másla. Vše stačí vysypat do pánve a restovat dokud nebude zelenina měkká. Praktické, rychlé a především chutné!


Výhodou tohoto receptu je, že nemusíte nic zdlouhavě krájet. Do mixéru dejte kvalitní toastový chleba (my jsme použily americký) zbavený kůrky, parmazán, sušená rajčata, chilli papričku, olivový olej, ančovičky (nemusí být), česnek, bazalkové pesto nebo čerstvou bazalku a vše zakápněte šťávou z citronu. Pokud máte bio citron, použijte i kůru. Mixujte do té doby, než vznikne drobenka.


Troubu předehřejte na 180 stupňů. Na dno zapékací misky dejte olivový olej, fenyklová semínka, sůl, pepř a na tyto ingredience položte filety, které pečte osm minut. My jsme připravovaly filety pangasia od Nowaca, které jsme nechaly rozmrazit, a poté jsme je vysušily, aby ryba nepouštěla vodu. Po osmi minutách filety vytáhněte a naneste na ně opatrně vrstvu drobenky. Pečte dalších osm minut.

Mohlo by vás zajímat:

Reklama