Vychutnejte si báječné Hugo klobásy v poctivé zelňačce:
- 2 ks Hugo klobásy
- 1 ks větší cibule
- mletá sladká paprika
- hladká mouka
- 2 l vody
- 2 ks brambor
- 500 g kyselého zelí
- bobkový list
- kmín
- černý pepř
- sůl
- máslo
Hugo klobásu nakrájíme na kostičky a osmažíme v hrnci. Přidáme najemno nakrájenou cibulku, papriku a zaprášíme moukou, aby vznikla jíška. Přidáme vodu, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a kmín. Přidáme nakrájené brambory a nasekané zelí. Vaříme, dokud brambory nezměknou.
Další polévkové recepty:
Nový komentář
Komentáře
Tuto zelňačku vařím, máme ji moc rádi...
Často ji vařím.
jen jednou jsem vařila brambory se zelím na zelňačku dohromady a brambory byly tvrdé jako kostka, od té doby zelí přidám až po změknutí brambor, nebo vařím zvlášť...
Zelnačku milujem.
Mňam, tu bych si dala