Co budete potřebovat?

  • 1 kachna
  • 1 hlávky červeného zelí
  • 1 červená cibule
  • 1 lžička kmínu
  • 1 sklenice červeného vinného octa
  • 1 lžičky soli
  • 1 lžičky pepře
  • 1 lžíce oleje
  • 250 g hrubé mouky
  • 2 vejce
  • 125 ml mléka
  • 1 lžička cukru
  • 10 g čerstvého droždí
  • 1 starší rohlík

Příprava

  1. Kachnu očistěte, svažte jí nohy, osolte a vložte do trouby rozehřáté na 180 °C. Pečte zhruba 90 minut. Nezapomeňte ji podlévat tukem, který se z kachny vypeče.
  2. Zelí omyjte a nakrájejte na malé kousky. Do hrnce vlijte olivový olej, na kostičky nakrájenou cibuli, pepř a sůl, kmín a lžičku cukru. Vše chvíli smažte, dokud směs nezesklovatí.
  3. Přidejte zelí, zalijte vodou tak, aby přikryla zelí. Přilijte ocet a vařte cca 30 minut, dokud zelí nebude měkké. Celou dobu míchejte a dávejte pozor,
    aby se směs nepřipálila.
  4. Připravte si těsto na knedlíky. Do sklenice vsypte 2 lžíce mouky, zalijte trochou teplého mléka a přidejte droždí. Počkejte zhruba 10 minut než vznikne kvásek.
  5. Rohlík nakrájejte na kostky, zalijte zbytkem mléka a přidejte vejce. Míchejte, dokud pečivo nevsákne tekutinu. Přidejte mouku, kvásek, trochu soli a vše promíchejte. Těsto položte na pracovní desku a hněťte, dokud nebude hladké. Vložte ho do misky, přikryjte utěrkou a na hodinu odstavte, aby vykynulo.
  6. Těsto rozdělte na dvě části, vytvarujte z nich válečky, vložte do vroucí osolené vody a vařte asi 7 minut. Po uvaření nakrájejte na plátky silné asi 1 cm.

Suroviny nakoupíte na TESCO.CZ

Reklama