Foto se svolením: Chromozoom
(1600 kJ / 380 kcal 14,3 g bílkovin 8,8 g tuků 58,2 g sacharidů)
30 minut
- 50 g sterilovaných fazolí
- 50 g tofu
- 100 g rajčatové passaty
- 1 lžička řepkového oleje
- 1 lžička třtinového cukru
- 1 střední cibule
- půl červené papriky
- 50 g cherry rajčat
- špetka chilli
- špetka oregana
- špetka sladké papriky
- špetka sušeného česneku
- sůl
- 2 knäckebroty
- čerstvý koriandr
Postup:
Na rozpáleném oleji osmahněte najemno nakrájenou cibulku. Přihoďte nadrobno nakrájenou červenou papriku a cherry rajčátka (pár si jich odložte na ozdobení pokrmu). Po chvíli přihoďte koření a až se rozvoní, podlijte passatou a přidejte fazole. Dochuťte solí a cukrem. Až budou chutě dostatečně propojené, odstavte z ohně. Tofu nakrájejte na malé kostičky a opečte do křupava na rozpálené pánvičce s kapkou oleje. Shakshuku podávejte v misce se zbytkem nakrájených cherry rajčátek, tofu, ozdobte nasekaným koriandrem a podávejte s knäckebrotem.
Recept je z kuchařky Chromozoom, kterou sestavili odborníci na výživu. Obsahuje přes 100 receptů personalizovaných podle genetických predispozic.
Letních zeleninových pokrmů není nikdy dost:
Foto: Shutterstock
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář