649d530d9b991obrazek.jpgFoto se svolením: Chromozoom

(1600 kJ / 380 kcal 14,3 g bílkovin 8,8 g tuků 58,2 g sacharidů)

30 minut

  • 50 g sterilovaných fazolí
  • 50 g tofu
  • 100 g rajčatové passaty
  • 1 lžička řepkového oleje
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 střední cibule
  • půl červené papriky
  • 50 g cherry rajčat
  • špetka chilli
  • špetka oregana
  • špetka sladké papriky
  • špetka sušeného česneku
  • sůl
  • 2 knäckebroty
  • čerstvý koriandr

Postup:
Na rozpáleném oleji osmahněte najemno nakrájenou cibulku. Přihoďte nadrobno nakrájenou červenou papriku a cherry rajčátka (pár si jich odložte na ozdobení pokrmu). Po chvíli přihoďte koření a až se rozvoní, podlijte passatou a přidejte fazole. Dochuťte solí a cukrem. Až budou chutě dostatečně propojené, odstavte z ohně. Tofu nakrájejte na malé kostičky a opečte do křupava na rozpálené pánvičce s kapkou oleje. Shakshuku podávejte v misce se zbytkem nakrájených cherry rajčátek, tofu, ozdobte nasekaným koriandrem a podávejte s knäckebrotem.

Recept je z kuchařky Chromozoom, kterou sestavili odborníci na výživu. Obsahuje přes 100 receptů personalizovaných podle genetických predispozic.

Letních zeleninových pokrmů není nikdy dost:

lec.jpg
Foto: Shutterstock

20.jpgFoto: Alena Kolaříková