Jahodový džem s chilli

POSTUP:

  • Jahody omyjeme a větší kousky překrojíme. Vložíme je do hrnce, přivedeme k varu a lehce rozmačkáme. Jahody nemixujeme, v džemu chceme mít kousky jahod. Přidáme také nadrobno nakrájenou chilli papričku. Stačí 1 ks, ale pokud jste odvážní, klidně přihoďte i 2 ks.
  • Polovinu sáčku pektinu smícháme se 2 PL cukru a 2 KL kyseliny  přidáme k rozvařeným jahodám. Za stálého míchání přivedeme k varu a 1 minutu důkladně povaříme.
  • Přidáme zbývající cukr a opět přivedeme k varu. Důkladně povaříme (min. 5 minut).
  • Horký džem plníme do připravených sklenic. Sklenice důkladně uzavřeme a alespoň na 5 minut otočíme dnem vzhůru.

Reklama