Jahodový džem s chilli
- 1 kg jahody
- 350 g cukr krystal
- 1 ks červená chilli paprička
- 0,5 balíčky Pektin Dr. Oetker
- 2 KL Kyselina citrónová Dr. Oetker
POSTUP:
- Jahody omyjeme a větší kousky překrojíme. Vložíme je do hrnce, přivedeme k varu a lehce rozmačkáme. Jahody nemixujeme, v džemu chceme mít kousky jahod. Přidáme také nadrobno nakrájenou chilli papričku. Stačí 1 ks, ale pokud jste odvážní, klidně přihoďte i 2 ks.
- Polovinu sáčku pektinu smícháme se 2 PL cukru a 2 KL kyseliny přidáme k rozvařeným jahodám. Za stálého míchání přivedeme k varu a 1 minutu důkladně povaříme.
- Přidáme zbývající cukr a opět přivedeme k varu. Důkladně povaříme (min. 5 minut).
- Horký džem plníme do připravených sklenic. Sklenice důkladně uzavřeme a alespoň na 5 minut otočíme dnem vzhůru.
Nový komentář
Komentáře
náhodou, třeba vysokoprocentní čokoláda Lind s chilli je úžasná, možná by to stálo za to zkusit.
Budu dělat jahodový džem i marmošku, ale klasicky - s chilli raději ne...