Foto: Pernerka
Ingredience:
- 250 g žitné celozrnné hladké mouky
- 250 g pšeničné celozrnné hladké mouky
- 7 g sušeného droždí
- 9 g soli
- 40 g černého kakaa
- 10 g kmínu
- 350 g vlažné vody
- 30 g oleje
- 40 g medu
Postup:
Do mísy prosejeme obě celozrnné hladké mouky, drcený kmín, sůl a černé kakao, metličkou promícháme. Do vody vsypeme sušené droždí, přidáme med a promícháme. Rozmíchané droždí nalijeme do směsi mouk a přidáme olej.
Zaděláme důkladně těsto, které necháme kynout alespoň dvě hodiny. Poté těsto prohněteme a necháme znovu vykynout.
Vykynuté těsto (musí jednou tolik zvětšit objem) na vále zapracujeme do válečku, který vložíme do vymazané formy. Přikryjeme a necháme vykynout (znovu zvětší jednou tolik svůj objem). Vložíme do trouby rozpálené na 250 °C a teplotu snížíme na 240 °C.
Pečeme asi 30 minut.
Zdroj receptu: Pernerka
Receptů na chleba u nás najdete více:
Foto: Gabi Hradecká
Nový komentář
Komentáře
Ani ryba ani rak. Něco mezi chlebem a buchtou.