Angreštovo-rybízové želé
Náročnost: střední
Doba přípravy: asi 40 minut
Vystačí na: asi 5 sklenic à 200 ml
Přísady:
- asi 850 g angreštu
- asi 600 g červeného rybízu
- 1 balíček Gelfixu Extra 2:1 Dr. Oetker
- 500 g cukru
Příprava:
- Odšťavení ovoce: Angrešt a rybíz omyjeme. Z obou druhů ovoce jednotlivě za pomoci odšťavovače nebo parního hrnce získáme šťávu (upozornění: postupujte podle návodu výrobce přístroje) a odměříme 500 ml angreštové a 250 ml rybízové šťávy.
- Vaření želé: Ovocné šťávy ve velkém hrnci dobře promícháme s Gelfixem Extra 2:1 a se dvěma lžícemi cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Následně přidáme zbytek cukru a směs přivedeme do varu. Za stálého míchání a probublávání důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme.
- Z ovocné směsi odstraníme případnou pěnu a ihned plníme připravené sklenice až po okraj. Sklenice uzavřeme víčky, ihned otočíme a asi 5 minut necháme stát na víčkách.
Nový komentář