Testovali jsme Filety z Mořské štiky 350g Premium od značky Nowaco

Jedná se o prémiový výrobek, který neobsahuje přidanou vodu, sůl ani žádná další aditiva. V balení si kupujete 100% kvalitního rybího masa. Ulovené ryby jsou bleskově zamraženy přímo na moři, díky čemuž si zachovávají svou přirozenou chuť a kvalitu. Více na www.nowaco.cz

Jaký recept pro nás zpracovala naše oblíbená bloggerka Adriana, který publikovala na svém bloggu ?

Mořská štika v bylinkové krustě s ořechy a dýňovým pyré


Sice se blíží období smažených kaprů, ale pokud máte raději odlehčenější recepty, tak tady pro vás jeden mám. Tentokrát jsem se vrhla do přípravy ryby, protože jsem se dočetla, že jejich maso je dobré na posilování zdravějších očí, což já teď potřebuju jako sůl. Takže tady je recept na mořskou štiku v bylinkové krustě s ořechy, k tomu dýňovo-mrkvové pyré, restovaná zelenina a krokety. A nejlepší je, že to všechno stihnete udělat do 30 minut!

Co budete potřebovat a jak na to?

Filety z mořské štiky (já jsem zvolila ty od značky Nowaco, v jednom balení byly 3 velké kusy masa, které neobsahují přidanou vodu, sůl ani žádná další aditiva)
Pak je stačí jen vložit do zapékací misky, přidat kousek másla, rybu posolit a popepřit dle chuti a dát na 10 minut péct do trouby.

Na pyré budete potřebovat:

  • 1/2 dýně hokkaido
  • 2 mrkve
  • špetku soli, pepře, kurkumy a koriandru

Jak na to?

Dýni a mrkev nakrájejte na centimetrové kousky a dejte vařit do hrnce s vodou. Vařte do změknutí (cca 15 - 20 minut). Poté slijte vodu, tyčovým mixérem rozmělněte zeleninu na hladkou směs, přidejte koření a máte hotovo!

Na krustu budete potřebovat:

  • 4 lžíce strouhanky
  • hrst nasekaných vlašských ořechů
  • snítek rozmarýnu, snítek tymiánu
  • šťávu z 1/2 citronu
  • 2 lžíce olivového oleje

Jak na to?

Všechno smíchejte v mističce. Po 10 minutách pečení štiky ji vytáhněte z trouby a poklaďte na maso hotovou směs ze strouhanky asi v půl centimetrové vrstvě. Poté dejte ještě na dalších 10 minut péct do trouby.

Mezitím si na pánvičce na kousku másla orestujte zeleninu a také opečte na oleji nebo ve friťáku krokety. Já jsem je dala na 30 minut do trouby nasucho a krásně se mi udělaly a nepotřebovala jsem ani kapku tuku. Krokety jsem volila opět od značky Nowaco, stejně jako Zámeckou zeleninu, která - jak vidíte - obsahuje velké kusy pravé zeleniny a moc dobře chutná bez jakéhokoliv dalšího koření.
Jak jsem slíbila, za 30 minut máte všechno hotovo :)

Dokonalý, zdravý, nutričně vyvážený a chutný pokrm!
Co na to říkáte? Dali byste si? :) Recept a další příspěvky najdete na blogu 

Děkujeme Adrianě za skvělou inspiraci!

Naše články a další recepty:

Filé z Aljašky s královskou zeleninou

Netradiční štědrovečerní menu? Máme pro vás tip!

Vyzkoušeno: Ryba v bylinkové krustě

Vyzkoušeno: Výborná ryba v papilotě

Vyzkoušeno: Rybí filé pečené na zelenině s kysanou smetanou

Reklama