- Vendula Kubalíková
S laktózou nemá nikdo v rodině problém, ale přesto rádi zkoušíme nové produkty a alternativy k běžně používaným potravinám. Vyzkoušela jsem sójový dezert Alpro s kokosem, když mě honila v práci mlsná před obědem. Má krémovou konzistenci, voní po kokosu a bude chutnat všem, co mají rádi sladké krémy a pudingy. Rostlinnou alternativu na vaření s kokosovou příchutí jsem použila jako základ omáčky do thajského pokrmu. Kokosovou smetanu jsem přidala společně s klasickým mlékem i do pudingu či instatní kaše, obojí měla příjemnou exotickou chuť. Za mě příjemné zpestření jídelníčku.
- Markéta Škaldová
Prudukty značky Alpro mám vždy ve své ledničce. Mám totiž ten problém, že mé tělo nesnese laktózu, bohužel. Mým jasným favoritem je mandlový nápoj, ten používám v kombinaci s ovesnými vločkami, které ráno snídám. Nedám však dopustit na malá pitíčka s příchutí banán a čokoláda. Ty jsou vynikající. A když je horko, přidám do sklenice pár kostek ledu, to je pak teprve dobrota. Rostlinné alternativy jogurtů si kupuji ve variantě broskev, ananas, kokos a borůvky. Nejraději si do nich přidávám ovoce, to je pro mě ta nejlepší letní svačinka. Jestli chcete svému zažívání ulevit, pak rozhodně doporučuji právě výrobky Alpro. Já díky nim mám mnohem lepší život, opravdu.
- Kristina Vodičková
Jelikož miluji všechno kokosové a to ať už v kosmetice, tak hlavně k jídlu a pití, tak mě novinky od Alpro nadchly. Výborná je chuť kombinace kokosu a čokolády ve stejnojmenném nápoji a také kombinace kokosu a mandlí. Všechny tyto nápoje se výborně hodí ke snídaňovým cereáliím. Zároveň jsem si připravovala doma omáčku k bramborovým nokům a špenátu a použila jsem k tomu kokosovou alternativu smetany na vaření a omáčka byla lepší, než z klasické smetany a hlavně mi po ní nebylo tak těžce. Smetanová jídla mě většinou zaplácnou, ale s Alpro produkty už jsem to zkoušela víckrát a je mi po nich mnohem lépe a lehčeji.
- Tip redakce
Kokosová řada Alpro je ideální na letní dezerty. Naše kolegyně Elly pro vás připravila tip na skvělé letní mlsání:
Ostružinový dezert s kokosovou smetanou a mascarpone
Potřebujeme:
- 250 g mascarpone
- 250 g kokosové smetany Alpro
- cukr moučka podle chuti
- ostružiny, maliny, rybíz…
- 80 g dětských piškotů nebo KOKA sušenek
- máta nebo meduňka na ozdobení
Postup:
Mascarpone a kokosovou smetanu dejte do mísy a ušlehejte ručním šlehačem MORA do jemného krému. Oslaďte moučkovým cukrem podle chuti. Na toto množství stačí zhruba 1 až 2 lžíce.
Piškoty rozsekejte tyčovým mixérem MORA, ideálně v nádobce s nožem, která se s tyčovými mixéry dodává.
Připravte si hezké skleničky. Na dno dejte rozdrcené piškoty, na ně vrstvu krému, ovoce, opět vrstvu krému, sušenky, krém, ovoce. Takto střídejte, dokud nebude sklenice plná. Do nižších sklenic dejte vrstvu piškotů, krému a nahoru ovoce.
Nechejte pořádně vychladit v lednici, ideálně do druhého dne.
Další varianta tohoto úžasného dezertu:
Nový komentář
Komentáře
Jelikož mám ráda kokos tak jsem vyzkoušela i toto mléko.Dala jsem ho vychladit a moc mě chutnalo.Určitě se z něj dají dělat různá kouzla.
Jelikož mám ráda kokos tak jsem vyzkoušela i toto mléko.Dala jsem ho vychladit a moc mě chutnalo.Určitě se z něj dají dělat různé kouzla.
TTahle mléka mám moc ráda. Většinou používám třeba na kaše, ale to čokoládové můžu i samotné jen tak :)
To není vyjmenované lovo po !Bˇ, vrat školné

Kokosové mléko si oblíbyla celá moje rodina.