Foto: myjsmebio.cz
Suroviny:
- 700 g bio rebarbory
- 1 l vody
- 4 lžíce medu
- šťáva z bio citronu
- máta
Rebarboru omyjte, očistěte a nakrájejte na kostky. Do hrnce vlijte vodu, přiveďte k varu, vsypte rebarboru a povařte do úplného změknutí, zhruba 10–15 minut. Poté směs rozmixujte, přeceďte, přidejte med a citronovou šťávu. Nalijte do lahve a dejte do lednice vychladnout.
Pro přípravu limonády nasypte do sklenice kostky ledu, přelijte sirupem podle chuti a nařeďte sodovkou. Na závěr ozdobte lístkem máty, kolečkem citronu a podávejte.
Vyzkoušejte i další recepty s rebarborou:
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Bzenecké octy
Nový komentář
Komentáře
Sirupy mám opravdu ráda, ale musí to být sirup, který je opravdu dobrý a hustý. To co mají většinou v obchodě není tak úplně moc dobrý. Přesvědčila jsem se o tom, když jsem jednou náhodou byla na farmářském trhu v Praze https://ceskyfarmarskytrh.cz/ , kde jsem koupila opravdu dobré sirupy a pak postupně jsem se tam naučila kupovat i zeleninu.
Včera jsem zkusila ten sirup. Asi ještě přidám o něco více medu.