6295dba53f930obrazek.jpgFoto: myjsmebio.cz

Suroviny:

  • 700 g bio rebarbory
  • 1 l vody
  • 4 lžíce medu
  • šťáva z bio citronu
  • máta

Rebarboru omyjte, očistěte a nakrájejte na kostky. Do hrnce vlijte vodu, přiveďte k varu, vsypte rebarboru a povařte do úplného změknutí, zhruba 10–15 minut. Poté směs rozmixujte, přeceďte, přidejte med a citronovou šťávu. Nalijte do lahve a dejte do lednice vychladnout.
Pro přípravu limonády nasypte do sklenice kostky ledu, přelijte sirupem podle chuti a nařeďte sodovkou. Na závěr ozdobte lístkem máty, kolečkem citronu a podávejte.

Vyzkoušejte i další recepty s rebarborou:

Foto: Alena Kolaříková

Voňavý rebarborový koláč

5.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Rebarborový mřížkový koláč

6.webp (79 KB)

Foto: Bzenecké octy