Suroviny:
- 500 g rebarbory
- 200 g cibule
- 300 g jablka
- 300 g sušeného ovoce (švestky, brusinky, rozinky)
- 300 ml vinného octa
- 300 g třtinového cukru
- 50 g strouhaného zázvoru
- 2 stroužky česneku
- hrst kuliček hořčičného semínka
- pár kuliček pepře
- kůra z citronu
- špetka kari koření
- špetka soli
Postup:
Pokrájenou cibuli na kostičky a nastrouhaný zázvor lehce osmažte, zalijte vinným octem a vše společně povařte alespoň 5 minut, aby ocet vyčpěl. Poté do směsi přidejte všechny vypsané suroviny kromě rebarbory a vařte dalších 10 minut. Nakonec přidejte rebarboru rozkrájenou na menší kousky, nastrouhejte trochu citronové kůry, promíchejte a směs vařte ještě 10 minut, klidně i déle.
Hotové chutney dochuťte, přendejte do zavařovacích sklenic, vychlaďte v lednici a podávejte třeba nečekané návštěvě. Chutney se skvěle hodí k tvrdým sýrům, grilovanému masu, topinkám i jako „dip“ k zelenině.
Nový komentář
Komentáře
Zkoušela jsem a recept měl úspěch. Jen doporučuji na závěr trochu rozmixovat.
Parádní recept, jdu na to! Děkuji.