Nejprve si připravte těsto na čerstvé těstoviny, je to jednoduché, ale je třeba jej nechat odležet ideálně v chladu 2 hodiny. Na těsto budete potřebovat 500 g hladké mouky, 6 žloutků, lžíci olivového oleje a trochu vody dle potřeby. Vyhnětejte do tuhého těsta a nechte odležet. Poté vyválejte a vykrájejte libovolný tvar raviol.
Zatímco těsto odpočívá, připravte si náplň, na kterou budete potřebovat 300 g oloupaných hrušek nakrájených na kostičky. Pošírujte je v 200 ml hruškového džusu a 200 ml Crodina. Poté sceďte a smíchejte s 500 g ricotty a dvěma žloutky a 60 g Parmigiano reggiano DOP.
Ravioli vařte ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje, stačí pár minutek na al-dente.
Těstoviny podávejte s omáčkou ze šalvěje a Golgonzoly DOP.
30 ml vody zavařte s 150 g másla a redukujte do zhoustnutí. Osolte, opepřete a přidejte nasekanou šalvěj.
Nandejte ravioli s omáčkou na talíř a dozdobte několika malými kopečky krémové Gorgonzoly DOP.
Více tipů najdete na:
Nový komentář