Foto: Labeta

Co potřebujete:

  • 500 g rakytníku
  • 250 g BIO Třtinového želírovacího cukru 3:1 Labeta
  • 500 ml vody

O rakytníku píšeme tak zde: Co (ne)víte o rakytníku

Postup:

Ať už rakytník otrháte čerstvý nebo mražený, povařte jeho bobulky pár minut ve vodě. Až lehce zchladnou, směs promixujte. Tím se dužina rozpadne a přes sítko se zbavíte semínek. Propasírovanou tekutinu stačí svařit s želírovacím cukrem od Labety, a protože rakytník je hodně kyselý, nepřidáváme už ani citrón, ani kyselinu citrónovou. Vroucí sirup naplníme do vyvařených skleniček, alkoholem dezinfikujeme víčka i hrdla a po uzavření otočíme dnem vzhůru. 

Foto: Labeta

Vyzkoušejte i jiné sirupy: 

Reklama