Rajska-omacka-s-petrzelovym-knedlikem-Akademie-kvality-final2.jpgZdroj fotografií: Akademie kvality

Ingredience:

Rajská omáčka:

  • 1 kg hovězí plece
  • 100 g špeku
  • 150 g cibule
  • 150 g mrkve
  • 150 g celeru
  • 150 g petržele
  • 230 g rajského protlaku
  • 150 g cukru
  • 1 ks celé skořice 
  • 50 g másla
  • divoké koření 
  • mletý pepř
  • sůl

Petrželový knedlík:

  • 2 vejce
  • 2 dl mléka
  • 250 g housky, rohlíku nebo toustového chleba
  • 100 g másla
  • 50 g listové petržele
  • sůl
  • muškátový oříšek

Postup:

Rajská omáčka

Hovězí maso očistíme, prošpikujeme mrkví, špekem, osolíme a opepříme. Maso opečeme do zlatova na pánvi a vyjmeme. Na stejné pánvi orestujeme na kostičky cibuli, mrkev, celer, petržel a přidáme cukr, rajčatový protlak, divoké koření, skořici a restujeme dalších cca 5 min. Poté přidáme maso a dusíme do měkka. Maso vyjmeme a omáčku propasírujeme přes cedník. Můžeme zahustit jíškou, dochutíme solí, pepřem, cukrem a zjemníme máslem.

Petrželový knedlík

Žemle nakrájíme na kostičky a opečeme v troubě do zlatova. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. V míse zamícháme žemle, mléko, rozpuštěné máslo, žloutky, nasekanou petržel, sůl, muškátový oříšek a sníh z bílků. Z hotové směsi tvarujeme kulaté knedlíky, které vaříme na páře 25 min.

Nebo raději zkusíte křenovou omáčku?

Křenová omáčka jako od babičky

50740885_814230338921962_3912502459745959936_n.jpg (101 KB)

Zdroj fotografií: archiv redakce

Reklama