MENU-GOLD-Rajcatovy-bulgur-se-salatem-a-mozzarelou.jpgFoto: Menu Gold

Ingredience:

  • 200 g bulguru Menu Gold
  • 60 g rajčatového protlaku
  • 45 ml olivového oleje
  • 340 g směsi listových salátů
  • 80 g papriky
  • 80 g cherry rajčat 
  • 80 g okurku
  • 2 mozzarelly
  • Sůl, pepř
  • 10 ml vinného octu
  • 15 g medu
  • 2 lžičky hořčice

Postup:

Bulgur promícháme s trochou oleje a rajčatovým protlakem a vložíme do dvojnásobného množství vroucí vody. Krátce povaříme, zakryjeme poklicí a necháme 20 minut odstát. Poté promícháme a necháme vychladnout. Z oleje, vinného octu, medu a hořčice vymícháme dresing. Zeleninu nakrájíme, smícháme se salátem a zakápneme dresingem. Osolíme a opepříme podle chuti. Servírujeme s plátky mozzarelly a vychlazeným bulgurem. 

Náš tip: můžeme ozdobit naklíčeným mungem.