Ingredience:
- 200 g bulguru Menu Gold
- 60 g rajčatového protlaku
- 45 ml olivového oleje
- 340 g směsi listových salátů
- 80 g papriky
- 80 g cherry rajčat
- 80 g okurku
- 2 mozzarelly
- Sůl, pepř
- 10 ml vinného octu
- 15 g medu
- 2 lžičky hořčice
Postup:
Bulgur promícháme s trochou oleje a rajčatovým protlakem a vložíme do dvojnásobného množství vroucí vody. Krátce povaříme, zakryjeme poklicí a necháme 20 minut odstát. Poté promícháme a necháme vychladnout. Z oleje, vinného octu, medu a hořčice vymícháme dresing. Zeleninu nakrájíme, smícháme se salátem a zakápneme dresingem. Osolíme a opepříme podle chuti. Servírujeme s plátky mozzarelly a vychlazeným bulgurem.
Náš tip: můžeme ozdobit naklíčeným mungem.
Nový komentář