Suroviny:
500 g rajčat
5-6 vajec natvrdo
1 cibule nebo ještě lépe pár jarních cibulek i se zelenou natí
trošku cukru a trošku soli
lžička octu
2-3 dl kysané smetany
majonéza (může, ale nemusí být)
pažitka na ozdobení
Postup:
Podáváme vychlazené s pečivem, nebo jen tak.
TIP: můžeme ještě posypat nahrubo nastrouhaným eidamem.
Dobrou chuť přeje elly.
Nový komentář
Komentáře
jithule — #25 ... co děláš ?
dělám
tuhle kombinaci neznám, budu muset vyzkoušet
nejak to nedelame
tak to děláme, ale bez té smetany
To si udělám
my delame rajcatovy salat s tvrdym syrem a majolkou, taky luxusni zalezitost.
Tento salát je výborný mám ho ozkoušený.
samé chutě-už mam hlad z toho čtení!
kdyz vidim recept na rajcatovy salat, uplne jsem dostala chut na rajcatove chlebicky, pekne maslo, rajce na platky, yofreska, a nastrouhany syr, pepr, sul, mnam, rychlovka kterou budem mit asi dneska k veceri
rajčatový mám raději samotný - jen rajské, yofreska helmans, abych nemusela míchat majolku s jogurtem, kousek muškátového oříšku, cibulku na jemno, sůl, pepř a je hotovo.
podle toho co sem se dočetla by to mohlo být dobré
rajčátka moc nemusím,ale vajíčka natvrdo,těch bych se užrala.
Tak k rajčatům bych přidala papriku,okurku,sýr a smetanu a raději udělala šopák.Nebo jen tak chleba s máslem a k tomu rajčátko.
To skusím.
ova9 — #8 ..taky jsem tenhle gurmánský typ
, nějaký "mastičky" na zeleninu patlám nerada
, potlačuje to chuť zeleniny a zbytečně přidává kalorie
K rajskym bych radeji pridala jen cibuli a salatovou okurku, octovou zalivku /sul, pepr, pazitku neb nat z cibule neb nakrajeny porek
JO TO JE DOBRÉ TAKY TO PODOBNĚ DĚLÁME