IMG_20190101_143152.jpg (132 KB)

Jednoduchá polévka, kterou si zamilujete pro její lahodnou chuť.

Suroviny

  • 750 ml rajčatového pyré
  • 300 g červené čočky
  • sůl
  • růžový pepř
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • trocha slunečnicového oleje
  • podle chuti trocha třtinového cukru

IMG_20190101_143132.jpg (84 KB)

Postup

Cibuli oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Česnek oloupejte, rozmáčkněte bokem nože a nasekejte najemno. 

Ve velkém hrnci rozehřejte trochu oleje a vsypejte na něj cibuli. Opékejte, dokud cibule nezesklovatí. Poté přidejte česnek. Znova společně opékejte. Kdo chce, může v této fázi přidat ještě dvě lžíce mouky na zahuštění. Červená čočka však polévku zahustí dost, takže tento krok je pouze pro ty, kteří mají rádi extra husté polévky. Potom už však polévka nebude bezlepková.

IMG_20190101_143143.jpg (81 KB)

Do hrnce přidejte rajčatové pyré a propláchnutou červenou čočku. Ochuťte solí a pepřem, můžete i lehce přisladit. Promíchejte a vařte na střední teplotu, dokud nebude čočka měkká.

Podávejte horké, můžete ozdobit kopečkem zakysané smetany.

Dobrou chuť přeje Elly.

S červenou čočkou vznikají super jídla

Pstruh s červenou čočkou

DSC_0016.jpg (87 KB)

Rychlá bramborová polévka s červenou čočkou

polevka.jpg (299 KB)

Pečené kuře s červenou čočkou a mrkví

kure.jpg (70 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama