Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 500 g cherry rajčat
- 2 lžíce nasekané petrželky
- 6 plátků chleba (může být klasický, ale velice oblíbený je i bílý chléb)
- 4 plátky grilovacího sýra Grilami
- olivový olej
- 3 stroužky česneku
- bílý vinný ocet
- sůl a čerstvě mletý pepř
- oblíbené grilovací koření nebo marináda
Postup
Všechna rajčata překrojte na poloviny. Přidejte najemno nasekanou petrželku.
Chléb nakrájejte na plátky a opečte na rozpáleném grilu. Přesně v tuhle chvíli dejte na gril i sýr Grilami, který jste předtím potřeli olejem s grilovacím kořením. Můžete použít taky marinádu, jak jste zvyklí. Opečený chléb hned potřete prolisovaným česnekem s trochou oleje a nakrájejte na kostičky.
Připravte si zálivku. Rozšlehejte si lžíci vinného octa s pěti lžícemi olivového oleje. Podle chuti přidejte sůl, pepř a můžete i špetku třtinového cukru. Vyšlehejte vidličkou do krásně kompaktní směsi. Touto zálivkou přelijte rajčata.
Nakonec přidejte opečený česnekový chléb, promíchejte a ihned podávejte s Grilami.
Neváhejte, protože když necháte salát dlouho stát, chléb příliš navlhne. Lepší je lehce křupavý a jen lehce obalený zálivkou a rajčatovou šťávou.
Dobrou chuť přeje Elly.
Sýr s bílou plísní v bůčkovém kabátku
Foto: archiv redakce
Jednoduchý grilovaný sýr s bylinkami
Foto: Produkt ekologického zemědělství
Nový komentář
Komentáře
Hned bych si to dala, i když jsem po večeři, vypadá to skvěle.