Dejte tomu šťávu, nejlépe rajčatovou! Oslavte konec léta červenými rajčátky, která jsou jím přímo nabitá.
![rajcata]()
NA 4 PORCE

Příprava: 40 minut
- 5cm kousek zázvoru, oloupaný a jemně nastrouhaný
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 100 g kuskusu
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 50 g rozinek, propláchnutých
- 50 g piniových oříšků
- 50 g nasekaných sušených meruněk
- nastrouhanou kůru a šťávu z jednoho citronu
- menší hrst čerstvých mátových lístků
- 4 velká rajčata, nejlépe keříková
- 400 g provensálské rajské omáčky (viz recept na protější straně)
- sůl a pepř
1. Předehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Do malého hrnce dejte zázvor a česnek, přilijte 150 ml vody a přiveďte k varu. Ihned odstavte a přimíchejte kuskus i olivový olej.
2. Po třech až čtyřech minutách, až se tekutina vsákne, přidejte ke kuskusu rozinky, piniové oříšky, propláchnuté sušené meruňky, citronovou kůru i šťávu a nakonec mátu. Dobře promíchejte a podle chuti přidejte sůl a pepř.
3. Rajčatům odstraňte vršky (ale nevyhazujte je) a vydlabejte vnitřek. Naplňte kuskusem a přiklopte odříznutými vršky. Pak naplněná rajčata postavte do zapékací misky, zalijte je rajčatovou omáčkou a pečte doměkka; trvá to pětadvacet až třicet minut.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
Nový komentář
Komentáře
Rajčata máme doma moc rádi, udělám