
Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 1 kg krůtích krků
- 500 g vepřových (nebo i krůtích nebo kuřecích) jater
- 5 stroužků česneku
- 2 velké cibule
- 3 velké mrkve
- 1 petržel
- hrst koření - černý pepř, jalovec, nové koření
- 3 bobkové listy
- sůl podle chuti
- trocha oleje
Postup
Připravte si velký hrnec, do kterého dejte zahřát olej. Vsypejte na něj nahrubo nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Opékejte cibule nezesklovatí.
Přidejte na kolečka nakrájenou petržel a mrkev. Vsypejte všechno koření. Buď navolno nebo ho zavažte do gázy, ať ho nemusíte lovit v hrnci. Společně opékejte 10 minut.
Játra nakrájejte na větší kusy, krůtí krky nechejte vcelku. Všechno vhoďte do hrnce. Ochuťte 2 lžičkami soli.
Zalijte vodou tak, aby bylo vše ponořené. Přikryjte poklicí a duste doměkka, na střední teplotu.
Vyndejte krky z hrnce a oberte maso. To vraťte do hrnce. Zvyšte teplotu a zredukujte tekutinu tak, aby mělo ragú ideální hustotu.
Podávejte s čím chcete, my jsme zvolili noky. Skvělé budou i těstoviny nebo rýže.
Dobrou chuť přeje Elly.
Srnčí ragú na červeném víně se sušenými švestkami
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Krůtí krky levné jídlo? V poměru cena a masa a kostí, jsou spolu s křídly nejdražšími částmi krůty.
Krůtí mám moc ráda, vařím často, ale toto se mi vůbec nelíbí, plátek, chomáč a nějaký kekel. Když byl syn malý, řekl by nee, ani by neochutnal. Maso z krůtích krků lze využít mnohem líp, i to rizoto bych si dala.
Nevím nevím. Syrová játra a syrové krůtí krky dohromady v jednom hrnci? Krky se hodně dlouho vaří i v papiňáku, kdežto játra jsou minutková. Toto jídlo bych neriskla. Z krůtích krků polévku a rizoto, vepřová játra smažená anebo na cibulce.