ragu.jpg (259 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 1 kg krůtích krků
  • 500 g vepřových (nebo i krůtích nebo kuřecích) jater
  • 5 stroužků česneku
  • 2 velké cibule
  • 3 velké mrkve
  • 1 petržel
  • hrst koření - černý pepř, jalovec, nové koření
  • 3 bobkové listy
  • sůl podle chuti
  • trocha oleje

Postup

Připravte si velký hrnec, do kterého dejte zahřát olej. Vsypejte na něj nahrubo nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Opékejte cibule nezesklovatí.

Přidejte na kolečka nakrájenou petržel a mrkev. Vsypejte všechno koření. Buď navolno nebo ho zavažte do gázy, ať ho nemusíte lovit v hrnci. Společně opékejte 10 minut.

Játra nakrájejte na větší kusy, krůtí krky nechejte vcelku. Všechno vhoďte do hrnce. Ochuťte 2 lžičkami soli.

Zalijte vodou tak, aby bylo vše ponořené. Přikryjte poklicí a duste doměkka, na střední teplotu.

Vyndejte krky z hrnce a oberte maso. To vraťte do hrnce. Zvyšte teplotu a zredukujte tekutinu tak, aby mělo ragú ideální hustotu. 

Podávejte s čím chcete, my jsme zvolili noky. Skvělé budou i těstoviny nebo rýže.

Dobrou chuť přeje Elly.

Srnčí ragú na červeném víně se sušenými švestkami

1.jpg (167 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Dýňové ragú s kuřecím masem

2.jpg (134 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama