Máte chuť péct pravé domácí buchty, koláče, zákusky a další dobroty? Zkuste navštívit webové stránky www.pecenijeradost.cz.
Kde jsou ty doby, kdy naše babičky čarovaly v kuchyni a z trouby vytahovaly lahodné voňavé koláče. Recepty se kdysi přenášely z generace na generaci, a každá kuchařka tak měla mezi svými recepty taková tajemství, která jen málokdo odhalil. Snad každá žena si přeje umět vykouzlit moučníky, kterými ohromí celou rodinu. Bohužel tradiční pečení v moderní době vytlačují sladkosti z velkovýroben, balenými roládami a koláči počínaje, nejrůznějšími sušenkami, oplatkami a piškoty konče.
Pokud chcete udělat radost nejen sobě, ale i svým blízkým, a máte chuť péct pravé domácí buchty, koláče, zákusky a další dobroty, zkuste navštívit webové stránky www.pecenijeradost.cz. Stránky budou nápomocné jak začínajícím kuchařkám, tak zkušeným pekařkám, které zde mohou najít inspiraci, a inovovat tak inventář svých ověřených receptů.
Pečení je radost navíc shromažďuje recepty svých čtenářek. Staňte se tedy i vy tou, která se s ostatními pekařkami podělí o své vyzkoušené recepty. Vkládání je velmi jednoduché. Vyplníte připravený formulář, můžete přiložit i obrázek, a je hotovo.
Pokud jste začínající pekařka, pak nevěště hlavu. Pečení je radost pamatuje i na vás. U každého receptu najdete informace, které vám pečení usnadní. Kromě ingrediencí a detailního postupu zde najdete i stupeň obtížnosti, dobu přípravy a teplotu, na kterou musíte vyhřát troubu. A až recept vyzkoušíte, nezapomeňte ho ohodnotit, abyste s výběrem pomohla i dalším pekařkám.
Tip: Pokud pečení není skutečně vaší parketou, tak nahlédněte do záložky akce, kde v sekci Sobotní škola pečení naleznete detailní postupová videa. Postup při pečení vybraného moučníku uvidíte krok za krokem a pro vás pak práce bude jednodušší.
Pečení je radost ale není jen katalogem receptů. Najdete zde například zajímavé články o všem, co je spojené s pečením, a tipy, po kterých receptech a surovinách sáhnout ve kterém období. Najdete zde i rozhovor s šéfcukrářem jednoho pražského luxusního hotelu.
Aby bylo pečení skutečně radost, stránky vám nabízejí možnost zúčastnit se pekařských kurzů. Sobotní škola pečení je půlroční akce, která se koná v Praze, Chomutově a v Přerově. Každá lekce je zaměřena na vybranou surovinu, a vy si tedy můžete vybrat, v čem přesně se chcete zdokonalit. A nemyslete, že naučené recepty hned zapomenete. Ze školy pečení si odnesete kuchařku a recepty naleznete i na stránkách Pečení je radost.
Na závěr malý tip pro každou z vás. Stránky nabízejí možnost vytvořit si vlastní kuchařku. V sekci moje kuchařka se jednoduše zaregistrujete a vkládáte recepty, které vám padly do oka. Můžete sem kopírovat recepty z internetu, napsat vlastní recepty a mít tak vše pohromadě pro příležitost, kdy si nebude vědět rady. Na Pečení je radost najdete inspiraci hned.
Nový komentář
Komentáře
peču jenom příležitostně, ale to pak jsou nějaké vychytávky. na stránkách hery mají výborné slané koláče - k večeři je dělám často a manžel je opravdu má moc rád.
arjev:
Takřka vůbec. Peču skoro každou neděli tak od října do března. Hlavně v létě ne, ani maso. Troubu vůbec nezapínám. Doma si sice udržujeme chládek klimou, ale ani tak se mi nechce oteplovat. Když už péct, tak maso na grilu
já tak na 25ks povidlových buchet,dám půlku rozpuštěné Hery....do kynutého těsta....
arjev: necelé dvě Hery na 240 kusů buchet ? to jsi kouzelník.....
A zvládnu to i já? Na pečení jsem celkem levá, mým vrcholem je perník
Meander: však snad nesníš celý plech na posezení?!
Minulý týden jsem pekla povidlové buchty.Byly
. Po 240 kouscích se jen zaprášilo
. To je radost z pečení!!!
Spotřebovala jsem cca 2 a něco kg polohrubé mouky,18 žloutků, skoro 2 Hery ...
wich: ty v létě nepečeš?
evelyn: to budou Švédi čubrnět
wich: já zase nepeču v zimě
herdek ženský já to snad zítra zkusím s rybízem, máme doma jednoho studenta na výpomoc při přestavbě pokoje a pánové, i ti moji, nějak žerou
Evelyn, Suzanne: Máte můj obdiv, že teď v létě pečete
evelyn: ÚÚÚžasně
Hele, já za posledních pět let upekla dvě bábovky, tři perníky z pytlíku a tohle. A je to jednoznačně úžasný.
Díky, gerdo!
evelyn: NO TY VOLE
Právě jsem to vyndala z trouby
Tak jsem se podívala na ten "originální švédský koláč" a div to se mnou neseklo
TY VOLE, TOLIKA MÁSLA!
Peču moc ráda, ale zapnout v tom vedru troubu, umřem všichni tři a to máme doma klimu
evelyn: Netusím a pubertacek se radsi ptám nebudu, co kdyby to vedeli a se pak musela vzpamatovávat ze soku
.
Hlavně se radujte z pečení... A pak, myslím, ani nepotřebujete tu Heru, protože máslo je máslo...
fridom: Tvoji verzi jsem si zkopírovala hned za tu Gerdinu a vyzkouším obě