Foto: DZ Klatovy
Příprava:
Ingredience:
na náplň:
- 1 balení kuřecích klobásek
- 1 svazek jarní cibulky
- 3 mrkve
- 2 lžíce másla
- 1–2 hrsti baby špenátu
- sůl
- pepř
- špetka muškátového oříšku
- 150 g zakysané smetany
- 4 vejce na rozšlehání
- 1-2 vejce uvařená navrdo
- 100 g tvrdého sýru
- 70 g sýru feta
- nadrobno nakrájená pažitka a kopr na dozdobení
na těsto:
- 250 g celozrnné pšeničné mouky
- 140 g másla
- 1 vejce
- 2 lžíce mléka
- 1 lžička soli
Postup:
Předehřejte si troubu na 180 °C a připravte si těsto. Mouku promněte mezi prsty se změklým máslem, až bude mít konzistenci hrubší drobenky. Pak přidejte vejce, mléko a sůl. Všechno pořádně propracujte. Bochánek těsta obalte fólií a nechte půl hodiny chladit v lednici. Vychlazené těsto vyválejte na zhruba půlcentimetrovou tloušťku a opatrně přeneste do vymazané kulaté formy o průměru 22 cm. Uhlaďte prsty a přečnívající okraje odřízněte. Dno několikrát propíchněte vidličkou a dejte na 15 minut předpéct do trouby. Nakrájenou kuřecí klobásku, jarní cibulku a mrkev krátce orestujte na rozehřátém másle. Podlijte jednou až dvěma lžícemi vody a duste, až mrkev trochu změkne. Nakonec přidejte špenát a promíchejte, aby lehce zavadnul. Dochuťte solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Zakysanou smetanu prošlehejte s vejci a polovinou strouhaného sýra. Smíchejte s podušenou zeleninou a celé nalijte do upečeného korpusu. Vejce uvařená natvrdo nakrájejte na tenká kolečka a rovnoměrně položte na připravenou směs. Posypte zbylým strouhaným sýrem a?nadrobenou fetou. Vložte do trouby a pečte 30 minut. Poté ozdobte sekanou pažitkou a koprem.
Autor receptu: DZ Klatovy
Nový komentář
Komentáře
Mňam
Quiche miluji !