642ebe0ef0395blobid0.jpgFoto: DZ Klatovy

Příprava:

Ingredience:
na náplň:

  • 1 balení kuřecích klobásek
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 3 mrkve
  • 2 lžíce másla
  • 1–2 hrsti baby špenátu
  • sůl
  • pepř
  • špetka muškátového oříšku
  • 150 g zakysané smetany
  • 4 vejce na rozšlehání
  • 1-2 vejce uvařená navrdo
  • 100 g tvrdého sýru
  • 70 g sýru feta
  • nadrobno nakrájená pažitka a kopr na dozdobení

na těsto:

  • 250 g celozrnné pšeničné mouky
  • 140 g másla
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • 1 lžička soli

Postup:

Předehřejte si troubu na 180 °C a připravte si těsto. Mouku promněte mezi prsty se změklým máslem, až bude mít konzistenci hrubší drobenky. Pak přidejte vejce, mléko a sůl. Všechno pořádně propracujte. Bochánek těsta obalte fólií a nechte půl hodiny chladit v lednici. Vychlazené těsto vyválejte na zhruba půlcentimetrovou tloušťku a opatrně přeneste do vymazané kulaté formy o průměru 22 cm. Uhlaďte prsty a přečnívající okraje odřízněte. Dno několikrát propíchněte vidličkou a dejte na 15 minut předpéct do trouby. Nakrájenou kuřecí klobásku, jarní cibulku a mrkev krátce orestujte na rozehřátém másle. Podlijte jednou až dvěma lžícemi vody a duste, až mrkev trochu změkne. Nakonec přidejte špenát a promíchejte, aby lehce zavadnul. Dochuťte solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Zakysanou smetanu prošlehejte s vejci a polovinou strouhaného sýra. Smíchejte s podušenou zeleninou a celé nalijte do upečeného korpusu. Vejce uvařená natvrdo nakrájejte na tenká kolečka a rovnoměrně položte na připravenou směs. Posypte zbylým strouhaným sýrem a?nadrobenou fetou. Vložte do trouby a pečte 30 minut. Poté ozdobte sekanou pažitkou a koprem.

Autor receptu: DZ Klatovy