Suroviny
150 g práškového cukru
2 dcl oleje
40 g hrozinek
1 vanilkový cukr
4 vanilkové pudinkové prášky
1/2 balíčku prášku do pečiva
4 vajíčka
ovocná marmeláda
čokoládová poleva
tuk a mouka na posypání formy
Postup
Pudinkový prášek a vajíčka důkladně vyšleháme (doporučuje se elektrickým šlehačem). Za stálého míchání přidáváme olej, práškový a vanilkový cukr a prášek do pečiva. Hrozinky obalíme v hrubé mouce a vmícháme do hmoty. Bábovkovou formu vymastíme a posypeme hrubou moukou. Vlijeme těsto a v dobře vyhřáté troubě pečeme asi 40 minut.
Upečenou bábovku necháme vychladnout a až potom ji vyklopíme na pracovní desku.
Povrch potřeme horkou rozvařenou marmeládou a polijeme čokoládovou polevou.
Dobrou chuť přeje PetraM.
Nový komentář
Komentáře
muz by rek moc sucha
klasika...
Neznám!!!!!!!!!!!!
Hm, taky jsem ji kdysi dělala.. Vyzkoušíme, třeba to bude znovu jedlé...
Pudinková se mi nikdy nepovedla, nemám na ni ten správný gríf, raději dělám klasickou
Bábovku znám z dětství a vždycky nás dusila.
Alenam — #6

je dobrá
Bábovka se povedla a byla výborná
.
Pekla jsem ji na 150 stupňů 70 min.
pudingovou bábovku jsem dělala jen jednou a nikdy více...zvenku byla spálená, uvnitř syrová
podotýkám že normální bábovka z polohrubé mouky se mi povede vždy
peknaholka — #3 ten je místo mouky. ale já se přiznám - peču a vařím denně, ale snažím se šetřit a tady jsou 4 vajíčka
to radši s moukou a vejce max. 2
A co tam ten puding udělá?
Věrulinka — #1 to já dělám i u perníků, je to vynikající