Foto: Shutterstock

Ingredience:

  • vejce
  • cukr
  • vanilkový lusk
  • mléko

Postup:

Oddělíme žloutky a bílky. V rendlíku přivedeme k varu mléko s vanilkovým luskem a necháme těsně pod bodem varu. Z bílků se špetkou soli vyšleháme sníh. Jakmile se začne tvořit, přidáme cukr. Vyšleháme tuhý sníh a pomocí lžíce tvoříme noky, které necháme krátce a ze všech stran povařit v mléce. Hotové noky vyjmeme a do mléka zašleháme žloutky a cukr a necháme zhoustnout. Dejte pozor, aby se mléko nezačalo vařit. Servírujeme do misek, kam nalijeme žloutkový krém a vložíme sněhový nok.

Tip someliéra Davida Krále:

Vinařství Pavlov Pálava výběr z hroznů 2017

Pokud si potrpíte na sladké pokrmy, určitě vyzkoušejte jejich snoubení s vínem. Víno s dezertem totiž vytvoří skvělou kombinaci sladkosti, která spolu bude krásně harmonizovat. Nápoj by měl být zpravidla o něco sladší než dezert samotný, aby ve výsledku nechutnal kysele až fádně. Nejvhodnější jsou vína vyzrálá, svěží, výběry z hroznů i bobulí.

Vyzkoušejte také:



Reklama