4.jpg (441 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 500 g růžičkové kapusty
  • 1 cibule
  • 3 petržele
  • sůl podle chuti
  • čerstvě mletý bílý pepř
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g mletých opražených lískových ořechů
  • 4 filety ze pstruha
  • kousek másla

Postup

Kapustičky zbavte zažloutlých a jinak nehezkých svrchních lístků. Odkrojte tuhou část a rozkrojte na poloviny.
Ve velkém hrnci rozehřejte máslo. Na něj dejte opékat cibuli nakrájenou na velké kousky, na poloviny rozkrojené růžičkové kapusty a na kolečka nakrájenou petržel. Ochuťte solí a pepřem, přidejte propasírovaný česnek.

Zamíchejte a přidejte do hrnce 3 lžíce mletých lískových ořechů. Společně opékejte asi deset minut. V polovině času můžete lehce podlít vodou. Opékejte zprudka. Kapusta i petržel musí zůstat křupavé, za tuto dobu můžou lehce zkaramelizovat.

Až podlijete vodou, tedy v polovině opékání, hoďte si na vedlejší horkou pánev kousek másla a také filety ze pstruha. Postačí, když budou osolené a opepřené. Případně velice lehce ochucené česnekem. Opečte zprudka z obou stran.

Na talíři podávejte kapustu s petrželí, na ní filety ze pstruha a posypejte zbylými praženými lískovými ořechy.

Dobrou chuť přeje Elly.

Růžičková kapusta jako skvělý oběd

Kapustičky na smetaně s bramborovými noky

1.jpg (566 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Teplý podzimní salát se zelím a kapustou

2.jpg (131 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Vepřová pečeně, kapustičky a pečené brambory

3.jpg (145 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama