ryba se salátem

Počasí stále přeje lehkým jídlům, která si můžete sníst třeba na terase nebo na balkoně. Protože sluníčko ještě pořád svítí a venku všechno vypadá jako v létě. Lehký salát můžete jíst klidně jen tak, bez ryby nebo třeba ke kuřecímu steaku.

Díky použití koriandru je salát velice svěží a získá zajímavou chuť. Pro někoho až příliš výraznou a „jinou“. Pokud nejste zvyklí koriandr používat, vyzkoušejte nejdříve jeho zkombinovaní se salátem. V případě, že si vás tato netradiční chuť nezíská, použijte do salátu zelenou petrželovou nať. Je také skvělá!

Suroviny

  • 4 filety ze pstruha lososovitého
  • 700 g brambor (varný typ A - na saláty)
  • 2 hrsti vlašských ořechů
  • 2 šalotky
  • čerstvý koriandr
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 4 lžíce oleje z vlašských ořechů

Postup

Brambory na salát uvařte ve slupce, v osolené vodě. Nechejte vychladnout a oloupejte. Nakrájejte na půlkolečka nebo kostičky.

Dejte do mísy. Přidejte najemno nakrájenou šalotku, nasekané vlašské ořechy a nasekaný koriandr.

V malé misce smíchejte metličkou ocet, olej, sůl a pepř. Vzniklou zálivku nalijte na připravené brambory v míse. Promíchejte a nechejte uležet několik hodin v chladu.

Filety ze pstruha omyjte, osušte a z obou stran ochuťte solí a pepřem. Opečte na pánvi, v malé vrstvě olivového oleje. Jen krátce, aby nebyla ryba suchá.

Dobrou chuť přeje Elly.

Rybí hody na našem magazínu

filet z hejka s omáčkou ze sušených rajčat

pečené brambory s lososem

marinovaný pstruh

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama