Počasí stále přeje lehkým jídlům, která si můžete sníst třeba na terase nebo na balkoně. Protože sluníčko ještě pořád svítí a venku všechno vypadá jako v létě. Lehký salát můžete jíst klidně jen tak, bez ryby nebo třeba ke kuřecímu steaku.
Díky použití koriandru je salát velice svěží a získá zajímavou chuť. Pro někoho až příliš výraznou a „jinou“. Pokud nejste zvyklí koriandr používat, vyzkoušejte nejdříve jeho zkombinovaní se salátem. V případě, že si vás tato netradiční chuť nezíská, použijte do salátu zelenou petrželovou nať. Je také skvělá!
Suroviny
- 4 filety ze pstruha lososovitého
- 700 g brambor (varný typ A - na saláty)
- 2 hrsti vlašských ořechů
- 2 šalotky
- čerstvý koriandr
- sůl a pepř
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 4 lžíce oleje z vlašských ořechů
Postup
Brambory na salát uvařte ve slupce, v osolené vodě. Nechejte vychladnout a oloupejte. Nakrájejte na půlkolečka nebo kostičky.
Dejte do mísy. Přidejte najemno nakrájenou šalotku, nasekané vlašské ořechy a nasekaný koriandr.
V malé misce smíchejte metličkou ocet, olej, sůl a pepř. Vzniklou zálivku nalijte na připravené brambory v míse. Promíchejte a nechejte uležet několik hodin v chladu.
Filety ze pstruha omyjte, osušte a z obou stran ochuťte solí a pepřem. Opečte na pánvi, v malé vrstvě olivového oleje. Jen krátce, aby nebyla ryba suchá.
Dobrou chuť přeje Elly.
Rybí hody na našem magazínu
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Ryby nejím a salát mám svúj a dobrý
Vlašský ořechy nejím ,takže takový salát pro mě ne
Ale komu to chutná,tomu to neberu.
mňam
Eva_CZ — #14 Je vynikající
amphora — #10 sladký moc nemusím, tak to vysvětluje
Eva_CZ — #14 jo, ten lososovitý má fakt takhle růžový maso. Ještě mám dva v mrazáku
No asi jo. Lososovity...hm. Tak takovyho jsem jeste nejedla.
Majoranka1997 — #11Zub si vylomíš leda na skořápce, vlašské ořechy jsou přece dobře kousatelné
A nejsou potom ty ořechy v salátu tvrdé? Nebo uležením změknou? Aby si ještě někdo nevylomil zub
selinka — #8
Olej má široké využití ve studené kuchyni, ale má nízký kouřový bod a rozhodně není vhodné ho zahřívat, nebo s ním dokonce smažit.
Vlašský olej se je možné použít k dochucení sladkých pokrmů, krémových náplní, dezertů či do pečiva. Výborně se hodí také do omáček a polévek.
elly — #6 souhlasím,
, používám ho často a fakt je luxusní,
elly — #6 ten mám, dává se i jinam než do salátů?
elly — #6 No vidíš, ten jsem nekoupila léta! Díky za připomenutí, koupím ho
Suzanne — #2a naprosto dokonalý je i ten olej z vlašských ořechů!
pstruha se salátem a lososa bych si dala
funnka — #1 Pro mě to zase vypadá zajímavě, strkám ořechy všude možně, ale do bramborového salátu jsem to nezkusila.
až na ty ořechy dobrý jídlo