DSC_0017.jpg (101 KB)

Když už si nevím rady, co každý den vařit, brouzdám po Pinterestu a inspiruji se hromadou receptů, které tady najdete. Naposledy jsme byli nadšení ze snadné úpravy lososa. Namísto lososa jsme použili filety ze pstruha lososovitého, které mají stejnou barvu jako losos. A chutnají výborně.

Suroviny

  • 4 filety ze pstruha lososovitého
  • 400 g baby špenátu
  • 150 g sušených rajčat ve slunečnicovém oleji
  • 5 stroužků česneku
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • 350 ml smetany ke šlehání
  • kousek másla
  • trocha olivového oleje
  • parmezán

DSC_0031.jpg (92 KB)

Postup

Filety ze pstruha omyjte, osušte, z obou stran osušte a opepřete.

Ve velké pánvi si rozehřejte máslo s trochou olivového oleje. Vsypejte na něj nahrubo nakrájenou cibuli. Restujte, dokud nezesklovatí. Přidejte nadrobno nasekaný česnek. Promíchejte a na pánev přidejte filety. Nejprve kůží dolů. Po pár minutách otočte na druhou stranu. 

Po otočení přidejte do pánve nakrájená rajčata. Můžete přilít i trochu oleje ze sklenice, ve které byly rajčata. Omáčka tak získá ještě lepší chuť i barvu.

Zalijte smetanou a zvyšte teplotu, ať se trochu zredukuje. Vsypejte špenát a promíchejte. Se špenátem nechejte na plotně jen minutu, dvě, aby jen lehce zavadl.

Podávejte s libovolnou přílohou. My jsme podávali na lůžku z lanýžových špaget.

Zasypejte parmezánem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Pstruh na talíři

Pstruh lososovitý s citronovou polentou

ryba.jpg (113 KB)

Pstruh s lehkým bramborovým salátem

rybasalat.jpg (122 KB)

Úžasné předkrmy z marinovaného pstruha 

aperol7.jpg (102 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama