DSC_0706.jpg (120 KB)

Pokud máte doma malé dítě, můžete pro něj připravit jednu porci zvlášť, v malém kastrolku. Do něj dejte dva menší brambory nakrájené na malé kousky a kousek pstruha. Zalijte vodou a uvařte doměkka. Přebytečnou vodu pak odvařte. Do hrnce přidejte kousek másla nebo trochu olivového oleje a rozmačkejte.

A jak na verzi pro zbytek rodiny?

Suroviny

  • 4 filety z pstruha lososovitého (1 kus asi 200 g)
  • 800 g nových brambor ve slupce
  • sůl
  • pepř
  • 250 ml smetany
  • kousek másla

Postup

Velký pekáč vymažte máslem. 

Brambory omyjte, osušte a nakrájejte na tenké plátky. Naskládejte do pekáče. Ochuťte solí a pepřem.

Nahoru dejte pstruha, kůží dolů. Filety ze pstruha z obou stran osolte a opepřete.

Celý obsah pekáče zalijte smetanou.

Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte dokud nebudou brambory měkké. Bude to trvat asi 20 až 25 minut, podle toho, jak silné plátky brambor jste krájeli.

Ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Ryba a brambory - skvělá kombinace

Pečené brambůrky ve slupce a losos

brambory3.jpg (71 KB)

Zapečený losos se salátem

DSC_0071.jpg (100 KB)

Losos v balíčku

papilota.jpg (76 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama