Pokud máte doma malé dítě, můžete pro něj připravit jednu porci zvlášť, v malém kastrolku. Do něj dejte dva menší brambory nakrájené na malé kousky a kousek pstruha. Zalijte vodou a uvařte doměkka. Přebytečnou vodu pak odvařte. Do hrnce přidejte kousek másla nebo trochu olivového oleje a rozmačkejte.
A jak na verzi pro zbytek rodiny?
Suroviny
- 4 filety z pstruha lososovitého (1 kus asi 200 g)
- 800 g nových brambor ve slupce
- sůl
- pepř
- 250 ml smetany
- kousek másla
Postup
Velký pekáč vymažte máslem.
Brambory omyjte, osušte a nakrájejte na tenké plátky. Naskládejte do pekáče. Ochuťte solí a pepřem.
Nahoru dejte pstruha, kůží dolů. Filety ze pstruha z obou stran osolte a opepřete.
Celý obsah pekáče zalijte smetanou.
Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte dokud nebudou brambory měkké. Bude to trvat asi 20 až 25 minut, podle toho, jak silné plátky brambor jste krájeli.
Ihned podávejte.
Dobrou chuť přeje Elly.
Ryba a brambory - skvělá kombinace
Pečené brambůrky ve slupce a losos
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář