DSC_1592.jpg (149 KB)

V marketu se dá koupit výborný polotovar - hotové špecle. Které stačí už jen uvařit, opéct na pánvi nebo připravit podobným způsobem, jako v dnešním receptu. 

My jsme použili filety ze pstruha lososovitého. Podobně však můžete použít jakoukoliv jinou rybu.

Suroviny

  • 2 velké filety ze pstruha lososovitého (jeden cca 400  g)
  • 2 balíčky hotových špeclí (cca 800 g)
  • 250 g mrkve
  • sůl
  • pepř
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • kousek másla

Postup

Filety ze pstruha si omyjte, osušte a z obou stran osolte a ochuťte pepřem.

Špecle vysypejte z balíčku do většího pekáče. Mrkev oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Přidejte ke špeclím a promíchejte. Ochuťte solí a pepřem. Zalijte smetanou

Nahoru dejte ochucené rybí filety. 

Vložte do trouby vyhřáté na 160 °C a pečte, dokud nebudou filety hotové. Nebude to trvat dlouho, okolo 15 až 20 minut. Záleží na tom, jak vysoké filety máte.

Ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Jeden základ - špecle, a tři různá jídla

Käsespätzle neboli sýrové špecle

DSC_0787.jpg (141 KB)

Špecle s houbami a masem

IMG_20180731_120524.jpg (68 KB)

Špecle s kapustou

kapusta2.jpg (82 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama