Suroviny
1 kg strouhaných syrových brambor
70 dkg hrubé mouky
1 hlavička česneku
2 vejce
sůl a pepř
majoránka dle chuti
1 plátek krkovičky nebo libového bůčku
Postup
Maso 1 den dopředu naklepeme, osolíme, opepříme a necháme uležet.
Na pánev dáme vrstvu bramborového těsta, pak položíme maso a přikryjeme další vrstvou bramborového těsta. Vrstev může být libovolný počet.
Pečeme asi 60–100 minut na 200 °C.
Recept mi poslala čtenářka Martina a pochází ze soutěže Vesnice roku 2008 v kraji Vysočina. Jeho autorkou je paní Trávničková z Veselého Žďáru.
Nový komentář
Komentáře
Využijte při nákupech slevové kupóny http://slevovykupon.net/
super
dle meho je to kazeni bramboraku ale jinak bramborak muzu
zajímavý nápad
Dobrééé
konecne se k tomu receptu dostanu, manza prudi ,ze chce bramboraky a mi se nechce stal hodinu u kamen asmazit. idealni reseni.
bomba:)
už mám na něj chuť
Zajímavé!!!
Dělám to samé,ale přidávám drtek hl.mouky a k tomu je ještě dobré udělat pikantní zeleninový salát...
Přidala bych trochu konopí, aby bylo veselo.
libuno — #4 ano přesně tak jak jste to napsala je to vynikající
super recept
Já dávám do bramboráku trochu hladké mouky, bramboráčky usmažím, na ně položím plátek uzeného a navrch zelí.
DĚLÁME TO TAKÉ,JENE S HRUBOU MOUKOU A NE DO PEKÁČKU,ALE KAŽDÉ MASO NAMÁČÍM V BRAMBOROVÉM TĚSTĚ ZVLÁŠT,VYNIKAJÍCÍ
Je to dobrota, taky děláme. A jako příloha kyselé zelí a nemá to chybu.
já to takhle dělám se sýrem a je to mňamka, jen do bramboráku nedávám hrubou mouku