Lívance se zmrzlinou Polárka

Ingredience:

  • 135 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžičky soli
  • 2 lžíce krystalového cukru (můžete použít třtinový)
  • 130 ml mléka
  • 1 velké vejce
  • 2 lžíce rozpuštěného mléka (můžete použít olivový olej) a trochu na másla či oleje navíc na opékání lívanců
  • zmrzlina Polárka Filmová s příchutí popcornu a s karamelem k podávání

Postup:

  1. Mouku, prášek do pečiva sůl a cukr smíchejte ve velké míse. V druhé misce promíchejte mléko a vejce, poté přidejte rozpuštěné máslo.
  2. Tekuté ingredience přidejte k směsi mouky a míchejte vidličkou, dokud vám nevznikne úplně hladké těsto. Nechte ho pár minut odpočinout.
  3. Zahřejte nepřilnavou pánev na středním plameni a přidejte kousek másla. Až se rozpustí, přidejte těsto na pánev naběračkou. Pokud máte velkou pánev, můžete péct dva lívance naráz. Těsto se vám může zdát hodně husté, tak by ale mělo vypadat. Vyčkejte, až se na vrchu lívance začnou tvořit bublinky, pak jej otočte a opékejte do zlatova.
  4. Tento proces opakujte, dokud nevyužijete celé těsto.
  5. Lívance podávejte ozdobené zmrzlinou! Na ozdobu je můžete ještě lehce poprášit moučkovým cukrem.

Tip
Pokud máte k dispozici ještě čerstvé ovoce, lívance budou také skvělé se zmrzlinou z řeckého jogurtu Zorba s lesním ovocem. Můžete podávat se zmrzlinou, čerstvým ovocem navíc a trochou medu či javorového sirupu.

A jelikož věříme, že vám lívance zachutnají tak, že si je budete chtít dát i na podzim, máme pro vás ještě jeden tip. Povařte nakrájená jablka či hrušky s trochou cukru a se skořicí. Až změknou, použijte je jako omáčku na lívance a ozdobte zmrzlinou Polárka Filmová nebo zmrzlinou s řeckým jogurtem a mandlemi Zorba.

Více na ZMRZLINYPOLARKA.CZ

Reklama