Chutná, zdravá a vyvážená snídaně je základem každého dne. Probouzí naše tělo i mysl, nastartuje metabolismus a dodá energii do nového dne. Ne všichni ale máme čas si ji připravit, ne všichni máme ráno chuť k jídlu. Jak to tedy udělat, abychom si ráno mohli přispat a přitom si na snídani opravdu pochutnali?

Připravili jsme si pro vás několik chytrých receptů na snídaně, na které se budete vyloženě těšit!

Alpro a ovesné vločky v hlavní roli

Málokterá potravina naše tělo ráno potěší tolik, jako ovesné vločky. Ty nám díky vysokému obsahu bílkovin, nenasycených mastných kyselin, vitaminů, železa a vápníku správně nastartují trávení a zasytí nás až do oběda. Pozitivní účinky a chuť ovesných vloček ideálně podpoříme kombinací s mandlovými nápoji Alpro. Jsou skvělým doplněním pestré a vyvážené stravy, mají jemnou, lahodnou chuť, jsou 100% rostlinného původu, neobsahují mléčné bílkoviny, laktózu ani lepek a vyznačují se lehkou stravitelností. Jejich přirozeně nízký obsah tuků a nízký obsah kalorií potěší nejen ty, kteří si udržují štíhlou linii. Jsou obohaceny o vitamin E, který je přirozeným antioxidantem.

Kaše, kaše, kaše!

Výbornou kombinací Alpro mandlového nápoje a ovesných vloček je ovesná kaše. Že to zní obyčejně? Právě naopak! Ze zdánlivě prostého jídla lze v několika krocích vykouzlit vynikající pokrm. Vyzkoušejte naše tři recepty a snídani už si nikdy ujít nenecháte.

Nebeská kaše s mandlemi a mátou
5ad09b9710a59obrazek.png

  • 250 ml mandlového nápoje Alpro Original
  • 75 g ovesných vloček
  • špetka mleté ??skořice
  • čerstvě nasekaná máta
  • med
  • jablko
  • citrón na pokapání
  • nasekané mandle

Mandlový nápoj Alpro nalijeme do malého hrnce, přisypeme ovesné vločky a přidáme špetku skořice. Necháme 3 minuty vařit a poté hrnec odstavíme. Přimícháme čerstvě nasekanou mátu a trochu medu. Jablko nakrájíme na kousky, pokapeme citrónem a přidáme do kaše. Na závěr posypeme nasekanými mandlemi.

Alpro mandlovo-ovesná kaše s pečenými fíky
5ad09bb1205f5obrazek.png

  • 750 ml neslazeného nápoje Alpro z nepražených mandlí
  • 500 ml ovesných vloček
  • 250 ml vody
  • špetka soli
  • 4 fíky
  • nasekané mandle
  • chia semínka
  • lesní ovoce

Předehřejeme troubu na 180 °C. Do velkého hrnce nalejeme neslazený mandlový nápoj Alpro, přidáme ovesné vločky, vodu a špetku soli. Přivedeme k varu a na středním plamenu za stálého míchání vaříme, dokud kaše nezačne houstnout. Fíky položíme na plech, dáme do trouby a lehce opečeme. Mandlovo-ovesnou kaši servírujeme s lesním ovocem a opečenými fíky. Ozdobíme chia semínky a sekanými mandlemi.

Jablečno-ovesná kaše
5ad09bba6d0c4obrazek.png

  • 1 l neslazeného mandlového nápoje Alpro 160 g ovesných vloček
  • 2 jablka
  • 250 g ostružin
  • 4 lžíce pistáciových oříšků (volitelné)

Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Do pánve nalijeme neslazený mandlový nápoj Alpro, přidáme ovesné vločky a nakrájené jablečné plátky. Směs přivedeme k varu a zmírníme plamen. Za stálého míchání vaříme přibližně 3 minuty. Kaši rozdělíme do čtyř misek, ozdobíme ostružinami, pistáciovými oříšky a zakápneme trochou neslazeného mandlového nápoje Alpro.

Překvapení v košíčku

Snídaně z ovesných vloček může mít mnoho podob. Jako inspiraci Vám přinášíme ještě recept na senzační muffiny. Jsou ideální nejen k snídani, ale i jako rychlá svačinka do kabelky.

Ovesné jablečné muffiny
5ad09ba6b185bobrazek.png

  • 150 ml mandlového nápoje Alpro Original
  • 1 jablko125 ml
  • jablečné šťávy
  • 2 vejce
  • 250 g ovesných vloček
  • 70 g vlašských ořechů
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1/2 lžičky soli

Na posypání: 4 lžíce ovesných vloček, 3 lžíce nasekaných vlašských ořechů

Troubu předehřejeme na 180 °C. Ve středně velké míse smícháme jablečnou šťávu, mandlový nápoj Alpro, jablečný ocet, rozpuštěný kokosový olej a vejce. Přimícháme suché ingredience: ovesné vločky, nasekané vlašské ořechy, prášek do pečiva, skořici a sůl. Jablko nakrájíme na kostičky a přimícháme do těsta. Těsto nalijeme do vymazaných muffinových formiček. Připravené muffiny posypeme ovesnými vločkami a nasekanými vlašskými ořechy. Pečeme 25 - 30 minut. Zda jsou muffiny hotové, zkontrolujeme špejlí.

Reklama