Zapojte do přípravy i malé pomocníky, kteří vám pomohou dezert hravě ozdobit k dokonalosti. Pozvěte si jaro domů se vším všudy a užijte si veselé Velikonoce.
Recept na velikonoční mrkvový cheesecake s Haribo Jelly Beans
INGREDIENCE
- Korpus (forma o průměru 24 cm)
- 200 g karamelových sušenek
- 50 g mletých pekanových ořechů
- 50 g jemně nastrouhané mrkve
- 40 g másla, rozpuštěného
Náplň
- 700 g čerstvého smetanového sýra
- 200 g zakysané smetany
- 150 g cukru krystal
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička citronové kůry
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 3 vejce
- 3 lžíce hladké mouky
Na ozdobu
- 150 g čerstvého smetanového sýra
- 30 g smetany ke šlehání
- 30 g cukru moučka
- 1 lžička citronové šťávy
- HARIBO Jelly Beans
POSTUP
2. Připravíme si krémovou náplň. V mixéru na nízké otáčky prošleháme sýr, zakysanou smetanu, cukr, citronovou šťávu a kůru a vanilkový extrakt. Po jednom zašleháme vajíčka a po lžících i mouku. Krém nalijeme na předpečený korpus a uhladíme stěrkou.
3. Troubu zeslabíme na 150 °C. Formu dáme na prostřední mřížku a pod ní hlubší pekáček, do kterého nalijeme vroucí vodu. Cheesecake pečeme cca 55-60 minut, střed by měl být skoro ztuhlý a jenom mírně se chvět, když formou lehce zahýbeme. Poté ho necháme hodinu odpočívat ve vypnuté troubě, a nakonec několik hodin vychladíme v lednici.
4. Sýr, smetanu, cukr moučka a citronovou šťávu vyšleháme na pevný krém, přendáme do sáčku s řezanou zdobící špičkou a na cheesecake ho ozdobně navrstvíme. Dozdobíme bonbóny HARIBO Jelly Beans, jedlými květy či mrkvovými spirálkami.
Nový komentář