Zapojte do přípravy i malé pomocníky, kteří vám pomohou dezert hravě ozdobit k dokonalosti. Pozvěte si jaro domů se vším všudy a užijte si veselé Velikonoce.

Recept na velikonoční mrkvový cheesecake s Haribo Jelly Beans

ha1.jpg

INGREDIENCE

  • Korpus (forma o průměru 24 cm)
  • 200 g karamelových sušenek
  • 50 g mletých pekanových ořechů
  • 50 g jemně nastrouhané mrkve
  • 40 g másla, rozpuštěného

Náplň

  • 700 g čerstvého smetanového sýra
  • 200 g zakysané smetany
  • 150 g cukru krystal
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky

Na ozdobu

  • 150 g čerstvého smetanového sýra
  • 30 g smetany ke šlehání
  • 30 g cukru moučka
  • 1 lžička citronové šťávy
  • HARIBO Jelly Beans

POSTUP

ha2.jpg1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Dno kulaté otevírací formy vyložíme pečícím papírem, boky vymažeme máslem. Sušenky rozdrtíme najemno a smícháme s ořechy, mrkví a rozpuštěným máslem. Poté směs natlačíme do formy tak, aby dno bylo rovnoměrně pokryté, a dáme na 10 minut předpéct.

2. Připravíme si krémovou náplň. V mixéru na nízké otáčky prošleháme sýr, zakysanou smetanu, cukr, citronovou šťávu a kůru a vanilkový extrakt. Po jednom zašleháme vajíčka a po lžících i mouku. Krém nalijeme na předpečený korpus a uhladíme stěrkou.

3. Troubu zeslabíme na 150 °C. Formu dáme na prostřední mřížku a pod ní hlubší pekáček, do kterého nalijeme vroucí vodu. Cheesecake pečeme cca 55-60 minut, střed by měl být skoro ztuhlý a jenom mírně se chvět, když formou lehce zahýbeme. Poté ho necháme hodinu odpočívat ve vypnuté troubě, a nakonec několik hodin vychladíme v lednici.

4. Sýr, smetanu, cukr moučka a citronovou šťávu vyšleháme na pevný krém, přendáme do sáčku s řezanou zdobící špičkou a na cheesecake ho ozdobně navrstvíme. Dozdobíme bonbóny HARIBO Jelly Beans, jedlými květy či mrkvovými spirálkami.
 624d77dd0871aobrazek.jpg