Foto: Shutterstock

Na složitou přípravu zapomeňte. Využijte odšťavňovač nebo mixér a ingredience rozmixujte na co nejmenší kousky tak, aby vám vznikl krém. Tedy stejně, jako byste postupovaly při výrobě smoothie. Ovoce i mléčné výrobky můžete kombinovat dle vlastní chuti a představivosti. Do přípravy můžete zapojit i ty nejmenší. 

Největší přidanou hodnotou domácí zmrzliny je její kvalita. Nejen, že máte pod dohledem, kolik cukru použijete, ale rovněž si můžete zvolit vlastní ovoce i mléčné výrobky. Ovoce i mléčné produkty v BIO kvalitě pocházející z produkce ekologického zemědělství pak budou zárukou kvality. Ty nejhodnotnější pak obsahují maximální množství vitamínů a minerálů v dobře vstřebatelné podobě pro vaše tělo.

Vybírejte poctivě

Při pěstování BIO ovoce se nepoužívají umělé postřiky ani průmyslová hnojiva a například BIO mléko, ze kterého se výsledné produkty vyrábějí, obsahuje až o 68 % více omega-3 mastných kyselin než mléko konvenční. Kromě BIO farem, kam si můžete přijet ovoce i mléčné výrobky samy vybrat, můžete využít i internetové ochody a supermarkety, kde biopotraviny poznáte podle označení logem BIO listu a biozebry.

Kombinacím se meze nekladou

Hrajte si s ovocem i mléčnými produkty. Zakysaná smetana, bílý jogurt, tvaroh, mandlové mléko i mléko z ovesných vloček – zkrátka si dopřejte to, na co máte chuť. Do receptů je pak ideální především sezónní ovoce, jako jsou třeba jahody, broskve, maliny nebo borůvky. Uvidíte, že vám tato sladká osvěžující lahůdka přijde v horkých dnech vhod.

Oblíbená jahodová zmrzlina

Ingredience:

  • 1 ks BIO zakysané smetany
  • 1 ks BIO bílého jogurtu
  • 1 kg BIO jahod
  • 2 polévkové lžíce třtinového cukru

Jahody očistěte, umyjte a společně s jogurtem přidejte do kuchyňského robotu. Mixujte, dokud nevznikne směs o konzistenci krému. Mezitím si v druhé misce připravte smetanu s cukrem, kterou rozmícháte dohladka. Nakonec obě směsi dobře promíchejte a dejte zmrazit.

Neobyčejná mátová zmrzlina

Ingredience:

  • 80 g BIO cukru
  • 300 ml BIO mléka
  • 300 ml BIO smetany
  • hrst máty v BIO kvalitě

Smícháme cukr s mlékem i mátou a zahřejeme tak, aby se cukr rozpustil, ale směs neprošla varem. Podle chuti případně přidejte cukr. Následně nechte vychladnout v lednici a hotovou směs posléze sceďte. Přidejte smetanu a vše rozmixujte. Takto připravenou zmrzlinu vložte do uzavíratelné nádoby určené do mrazáku.

Reklama