Ingredience

  • 150 g nahrubo nasekané mléčné čokolády
  • 70 g Korunního cukru krupice
  • 40 g kakaového prášku
  • 80 ml studené vody
  • 500 ml smetany
  • 300 ml bílého rumu

Postup

Foto : www.shutterstock.com

Čokoládu dejte do misky a rozpusťte ve vodní lázni při 40 °C. Cukr krupici dobře promíchejte s kakaovým práškem a postupně přidávejte studenou vodu. Smetanu převařte a pomocí metličky na sníh k ní rychle přimíchejte směs cukru a kakaa. Hrnec odstavte ze sporáku. Přidejte čokoládu, nechte vychladnout a během chladnutí občas promíchejte. Přidejte rum a rozmixujeme. Nalejte do sklenic, dobře uzavřete a uskladněte na chladném a tmavém místě, ale nikoli v lednici.

Více receptů na korunnicukr.cz

Reklama