Co budeme potřebovat?

Na 4 porce

  • 1 hrnek rýže
  • 3 hrnky mléka/sójového, kokosového mléka
  • špetka soli
  • kousek celé skořice
  • 100 g másla
  • 200 g zakysané smetany/rostlinné zakysané smetany
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 snítka meduňky
  • 280 g konzervovaných meruněk
  • šťáva z kompotu

Příprava receptu


Hrnec TEFAL Cook4ME+ zapneme v manuálním modu na funkci browning. Vlijeme mléko a zahřejeme, osolíme, vsypeme rýži, přidáme špetku soli a skořici. Za stálého míchání přivedeme směs k varu, zaklopíme a zapneme na program pomalé vaření na 15 minut. Necháme vychladnout do pokojové konzistence a smícháme se zakysanou smetanou, vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem a šťávou z meruněk. Vrstvíme do sklenic střídavě s nakrájenými meruňkami smíchanými se sekanou meduňkou.

Více na TEFAL.CZ

Čtěte také

Reklama