V sortimentu Kauflandu najdete vše, co byste mohli o Velikonocích potřebovat. Nejen na pečení, ale i vaření. My jsme tentokrát vyzkoušely uzená masa s minimálně 90% obsahem masa, která se udí na bukových štěpkách a neobsahují zvýrazňovače chuti, a další masné výrobky pod značkou K-Mistři od fochu z Modletic!, které vznikají v masozávodě u Prahy.
K tomu jsme měly i skvěle se hodící doplňky, jako jsou například K-Favourites okurky s chilly ve sladkokyselém nálevu, K-Favourites zelené olivy plněné mandlemi ve slaném nálevu nebo K-Favourites hořčici Rotisseur.
Naše mlsné jazýčky dále okusily:
- Uzenou vepřovou kýta
- Uzené maso kostky
- Debrecínský špek
- Anglickou slaninu
- Moravskou krkovici
Co jsme ze surovin připravily a jak nám chutnalo?
Na velikonoční tradice mě moc neužije. Pravidelně se zavírám a předstírám, že nejsem doma, protože stát v paneláku mezi dveřmi a nastavovat svoji zadnici je jedním z mých velkých traumat. Velikonoční jídlo? To je jiná. Mám moc ráda ořechového beránka, vajíčkovou pomazánku nebo nádivku od mojí maminky. Tentokrát jsem se do ní ovšem pustila sama a musím se neskromně pochválit – povedla se na výbornou. Na přípravu nádivky jsem použila anglickou slaninu z Kauflandu, kterou jsem krásně vypekla na pánvi, aby křupala. Potěšil mě na ní vysoký obsah masa a také skvělá chuť. Nádivku jsme si doma dali jen tak s bramborem a moc jsme si pochutnali.
Na vyzkoušení jsem měla také Uzenou vepřovou kýtu, kterou jsem nakrájela na plátky, opekla na pánvi a podávala s nastavovanou kaší z krup a brambor a s K-Favourites hořčicí Rotisseur. U uzeného masa mě opět potěšil vysoký obsah masa. U jiných nekvalitních produktů se mi stávalo, že na pánvi pustily vodu a maso se spíš dusilo, než aby se opékalo. U masa od K-Mistrů od fochu z Modletic! jsem ovšem žádnou takovou nepříjemnou situaci řešit nemusela. Uzené bylo lahodné a skvěle ho doplňovala lehce pikantní hořčice.
Foto: Shutterstock
Velikonoce vůbec neslavím. Nedělám výzdobu, nepeču beránka a v den Velikonočního pondělí vypínám zvonek kvůli případným koledníkům. Navíc dost výrazně ve své stravě omezuji všechny živočišné produkty, takže velikonoční vaření se sortimentem uzeného masa bylo pro moji osobu skutečnou výzvou. Nakonec se objektem mého kuchařského snažení stal partner všežravec, který navíc miluje úplně všechno, co mu uvařím.
Recept na nádivku mám od své babičky, která vaří poctivě a na tradiční české kuchyni si zakládá. K testování jsem dostala debrecínský špek a ten se do velikonoční nádivky ukázal jako ideální. Má vysoký podíl masa, přesto mu nechybí potřebná šťavnatost. Místo kopřiv jsem zvolila špenát a na dochucení trochu mletého zázvoru, který jídlu dodává říz. Přítel si výsledek pochvaloval, talíř byl prázdný a to mě jak jako kuchařku, tak jako partnerku potěšilo.
Moravská krkovice měla od pohledu moc pěknou růžovou barvu a pronikavou čerstvou vůni. Chvíli jsem uvažovala, zda vymyslet nějaké speciální využití, ale rozhodla jsem se v případě takové kvality vsadit na základní chutě a připravila jsem ji klasicky s bramborovou kaší. K ní se servírovaly K-Favourites okurky, které zase potěšily mě býložravce. Jsou křupavé, výborně ochucené a správně pikantní. Navíc jsou roztomile malinké a to vypadá krásně například na slavnostní obložené míse. Překvapila i Rotisseur horčice, která má výbornou chuť.
Foto: Shutterstock
Velikonoční svátky trávíme každoročně na Náchodsku, kde máme naši milovanou roubenku. Atmosféra těchto křesťanských svátků má na vsi úplně jiné kouzlo i tradici než v Praze. Barvíme vajíčka, pleteme pomlázky a také hodujeme. Pečeme beránka a také nádivku. Jsem ráda, že jsem si ji letos mohla vyzkoušet vlastně i mimo Velikonoce. S uzenými kostkami K-Mistři od Fochu z Modletic! jsem ji měla za chvilku připravenou a krájení mi ušetřilo čas. Moc jsem ocenila vysoký podíl masa, který byl 91 %. Jen tradiční kopřivy jsem musela nahradit pažitkou, protože jsem si při jejich hledání připadala jako Maruška na jahodách. Nádivka se moc povedla a krásně voněla uzeným masem. Palec nahoru. Dovedu si představit, že přesně tento masný výrobek mám doma v lednici pro případ nouze a připravím z něj k večeři zapečené těstoviny nebo jím naopak naplním bramborový knedlík či ho přidám do nějaké směsi na těstoviny.
Druhým testovaným produktem byl debrecínský špek, který opět nezklamal složením – 95 % masa. Ten jsem na sucho osmažila na pánvi a poté přidala k podušenému špenátu a podávala s bramborovými noky. I tento recept se moc povedl a chutnal. Zkuste výrobky od K-Mistrů od Fochu z Modletic! i vy, pochutnáte si nejen na Velikonoce.
V Kauflandu najdete vše pro vaši velikonoční tabuli. V nabídce nechybí ani vejce, beránci, mazance, suroviny na pečení apod.
Nový komentář
Komentáře
Velikonoce jsou pořád můj nejoblíbenější svátek. Je pravda, že neznám nezvané návštěvy a „ nastavování “ zadku. Beránka budeme mít určitě. Poslední dobou jezdíme někam na prodloužený víkend a v pondělí k našim. Synovci a studující děti dostávají výslužku. Sice už nebudou Jidáše,ale udělám odpalované uzlíčky, muž to má rád. Uklizené už mám. Už bude opravdu jaro. Na Žitném ostrově už jede jaro v plné síle, dokonce už tam byli čápi, vrátili jsme se včera, tady pršelo a skoro mrzlo.
Na Náchodsku je krásně
Když jsou děti, tak se Velikonoce slaví tutově. Jinak single lidé, proč by slavili, ale znám i starší ženy či babičky, které si bytečky vyzdobí, uvaří dobroty a i ta vajíčka uvaří, protože: "Co kdyby?" a když né, tak se vajíčko slupne nebo připraví pomazánka či plněné vejce
