Historie rodinné rakouské společnosti Spak sahá až do roku 1935. V roce 1990 byla založena také pobočka firmy a následně i výrobní závod v České republice v šumavském městě Sušice (jednalo se o první zahraniční akvizici v ČR). Zde nyní pracuje více než 150 zaměstnanců a firma je tak jedním z významných regionálních zaměstnavatelů. V posledních letech společnost investovala desítky milionů korun do rozšíření a modernizace výrobní technologie.

Produkty, které nesou logo Spak, si je musí nejprve zasloužit. Celý proces začíná už u pečlivého výběru těch nejlepších surovin od evropských dodavatelů. Pokračuje nejmodernějším zpracováním v našem závodě na Šumavě, důslednou péčí o každý krok výrobního postupu, včetně výroby nových přírodních produktů bez konzervantů, zahušťovadel a dalších přídavných látek. A končí stálou a přísnou kontrolou kvality výsledných produktů.

Hans Peter Spak

Majitel a ředitel společnosti Spak se narodil roku 1945 ve Vídni. V žilách mu koluje i kapka české krve, neboť rodiče jeho babičky pocházeli z Čech. Od patnácti let pomáhal Hans Peter Spak otci v rodinné firmě, která tehdy vyráběla především majonézu. Vedení společnosti převzal v roce 1974 a ještě téhož roku rozšířil její sortiment o výrobu ketchupů. Receptura, která jim přinesla úspěch na rakouském trhu, se od té doby nijak výrazně nezměnila. Společnost Spak pod vedením mladého ředitele brzy rozšířila svou nabídku také o ostrý ketchup a jako první začala v Rakousku vyrábět vlastní barbecue omáčku.

Slogan společnosti „Spak má šmak“ nijak nepřehání, neboť Hans Peter Spak se dodnes podílí na vývoji všech novinek a osobně garantuje prvotřídní kvalitu a chuť všech výrobků, které nesou jeho jméno.

Nové produkty pod značkou Spak Master

Společnost Spak v loňském roce uvedla na český trh prémiové výrobky Spak Master, nejprve řadu ketchupů a následně řadu chlazených výrobků – majonézu a dvě varianty tatarských omáček. Kvalita ketchupů Spak Master byla oceněna rovněž v nezávislém testu v pořadu A dost! Televize Seznam.

Spak Master ketchup

Spak Master ketchup je prémiový ketchup s vysokým obsahem italských rajčat. Nenajdete v něm žádný přidaný škrob, aromata, barviva, konzervanty ani žádné jiné přídavné látky. Za jeho plnou a výbornou chutí stojí právě kvalita vstupních surovin a skutečnost, že na 100 g výrobku je použito úctyhodných 210 g vyzrálých rajčat.

Spak Master ketchupy pro gurmány – Master Jalapeno a Master Se sušenými rajčaty

Tyto novinky značky Spak jsou určeny pro všechny gurmány. Díky vysokému obsahu rajčat (200 g na 100 g výrobku) mají plnou a výbornou chuť podobně jako standardní Spak Master ketchup. Varianta Spak Master Jalapeňo osloví příznivce pikantní chuti, která se výborně snoubí s klasickým ketchupem. Spak Master Se sušenými rajčaty nabízí intenzivní chuť s kousky sušených rajčat. 

Chlazené výrobky Spak Master

Nové tatarské omáčky a majonéza Spak Master jsou promyšlené do posledního detailu, i pokud jde například o obal. Praktická sklenice s širokým hrdlem je pro zákazníky atraktivní díky snadnému použití. Zároveň si produkty v tomto balení dlouhodobě udržují svou chuť i vůni. Omáčky Spak Master obsahují vejce z volného chovu z rakouských farem, ostatní ingredience pak pocházejí primárně od nejlepších lokálních českých dodavatelů. Do výrobků nejsou přidávána žádná aditiva jako konzervanty, antioxidanty, škrob, barviva či aromata. Na etiketě je podpis pana Spaka, který se osobně podílí na jejich vývoji a finálním schválení před uvedením na trh.

Majonéza Spak Master

Prémiová Majonéza Spak Master byla vytvořena s důrazem na kvalitu a chuť. Výběrová čerstvá vejce z volného chovu od rakouských farmářů ve spojení s vynikajícími ingrediencemi od nejlepších českých dodavatelů dohromady vytvořily tuto kvalitní majonézu. V Majonéze Spak Master nenajdete žádný přidaný škrob, aromata, barviva, konzervanty ani žádné jiné přídavné látky. Vychutnejte si tohoto pomocníka v kuchyni při přípravě těch nejlahodnějších pokrmů.

Tatarské omáčky Spak Master

Kvalitní tatarské omáčky nabízí značka Spak rovnou ve dvou provedeních: standardní tatarská omáčka a pikantní tatarská omáčka pro milovníky pikantní chuti. Přirozená plná chuť kvalitních surovin bez aditiv je samozřejmostí i pro Tatarskou omáčku Spak Master.

Všechny tři výrobky jsou nyní uváděny na celý český maloobchodní trh. Aktuálně jsou k dostání například v hypermarketech Globus a na Rohlik.cz.

Více informací na Facebooku či webových stránkách.

Reklama