51231817_2221157138204379_926686829594279936_n.jpg (63 KB)

Suroviny

  • 500 g vepřových řízků (krkovice, kotleta)
  • 500 g brambor
  • 2 velké cibule
  • 300 g eidamu 45% nebo goudy
  • majonéza
  • kysaná smetana
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • zelená petrželová nať

Postup

Brambory oloupejte a nakrájejte na kolečka. Cibuli nakrájejte na kolečka. Sýr nastrouhejte.

Řízky naklepejte a z obou stran ochuťte solí a pepřem.

Připravte si plech nebo velkou zapékací nádobu. Tu vyložte pečícím papírem. Na pečící papír naskládejte kolečka brambor. Můžete jen osolit, opepřit, ale také přidat třeba kmín nebo oblíbené koření. Ideální je, když skládáte rovnou čtyři porce, na které pokladete maso.

Na brambory dejte kolečka cibule. A nahoru nakonec ochucené maso.

Majonézu a kysanou smetanu smíchejte v poměru 2:1, zamíchejte prolisovaný česnek a tuto směs natřete na maso.

Povrch posypejte strouhaným sýrem. 

Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C, asi 40 minut. Sýr na povrchu bude pěkně zlatavý.

Dobrou chuť přeje Milena.

Krkovička je dokonalé maso!

Vepřová krkovice se špenátem a opečenými bramborami

krkovic_e.jpg (130 KB)

Krkovička pečená na bramborách

krkovice1.jpg (251 KB)

Krkovička s kurkumou a česnekem

DSC_0123.jpg (185 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Milena Hrabalová

Reklama