The Vegetarian Butcher přichází s blížícími se Velikonocemi s novou inspirací. Milujete klobásky, mleté hovězí nebo kuřecí nugetky, ale zároveň chcete s jarem najet na lehčí vlnu? Vsaďte na jejich rostlinnou verzi. S touto oblíbenou značkou totiž zařadíte do svého jídelníčku více rostlinných výrobků, ale nepřijdete o skvělou chuť a vůni masa. Navíc vaření s jejími produkty není žádná věda a ještě vás při hledání inspirace zaručeně pobaví typicky humorná komunikace, kterou se značka prezentuje.

Zakladatel holandské značky The Vegetarian Butcher Jaap Korteweg si již od roku 2010 razí cestu za svým ambiciózním snem – stát se největším rostlinným řezníkem na světě. Dnes je The Vegetarian Butcher celosvětově úspěšnou značkou se svérázným marketingem, který jasně odkazuje na transformaci zakladatele z tradičního farmáře na vegetariánského řezníka. Značka nabízí rostlinné výrobky vyrobené z luštěnin, jejichž chuť je téměř nerozeznatelná od chuti klasického masa. Přidejte se k jeho misi a najeďte na rostlinnou vlnu i vy! Inspiraci na chutné recepty nejen pro postní období najdete níže.

Tipy na skvělé recepty pro splnění předvelikonoční mise

ŽÁDNÉ PRASEČINKY, JEN SKVĚLÁ CHUŤ.

Pig out sausages vám udělají skvělou službu s vařeným omaštěným bramborem a pažitkou. Nemusíte obětovat hodiny u sporáku, abyste si užili skvěle chutnající vegetariánské jídlo.

Pig out sausages s bramborem a fazolkami

Ingredience:

  • 1 balení Pig Out Sausages od The Vegetarian Butcher
  • 300 g brambor
  • Máslo
  • Pažitka
  • 300 g zelených fazolek
  • 2 stroužky česneku
  • Olej
  • Citron

Příprava

Pig Out Sausages připravíme podle návodu na obalu. Zelené fazolky vaříme 4-5 minut v osolené vodě, pak je zcedíme a propláchneme v ledové vodě. Takto připravené je opečeme na oleji spolu s česnekem, dokud nejsou pěkně zlatavé a křupavé. Brambory oloupeme a uvaříme. Poté je omastíme rozpuštěným máslem a posypeme pažitkou. Pig Out Sausages servírujeme s bramborami a fazolkami.

KRAVINY? NEMELEME!

Vyzkoušejte tradiční rajčatovou omáčku s veganským Magic mince mletým. Skvělá chuť hovězího, které za oběť žádný skot nepadne.

Těstoviny ala bolognese s veganským mletým Magic Mince

Ingredience:

  • 1 balení Magic Mince od The Vegetarian Butcher
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 150 g cherry rajčat
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 plechovka krájených rajčat (400 g)
  • 2 lžíce sušeného oregana
  • 150 g oblíbených těstovin
  • Pepř a sů
  • Bazalka

Příprava

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Z červené papriky odstraníme semínka a nakrájíme na proužky. Cherry rajčátka rozpůlíme. Na oleji osmahneme cibuli a mleté, po pár minutách přidáme česnek a papriku. Po 3 minutách přidáme rajčata, 400 ml horké vody, oregáno a provaříme tři minuty nebo dokud omáčka nemá správnou konzistenci. Do omáčky přidáme půlky cherry rajčat, osolíme, opepříme a ještě prohřejeme. Těstoviny připravíme podle návodu na obalu. Těstoviny zalijeme štědrou porcí omáčky, ozdobíme bazalkou a servírujeme.



Reklama