Aljašská treska
Jedna z nejchutnějších mořských ryb, která je zdrojem bílkovin, vitamínů a minerálů. Maso je pevné, šťavnaté a s nízkým obsahem tuku. I ve zmrazeném stavu ji můžete dát na pánev nebo do trouby a připravit tak zdravou večeři či oběd během chvilky.
• Mrazí se přímo na moři.
• Treska obsahuje dobře vstřebatelné bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny, vitamíny A, B a D a minerální látky zejména vápník, hořčík, draslík a fosfor.
• Lovena udržitelným způsobem v chladných vodách severního Tichého oceánu.
• Naporcování, stejně jako balení filet, probíhá v Mikulově.
• Porce jsou bez kostí.
• V rámci treskovitých ryb nabízí aljašská treska dobrý poměr mezi cenou a kvalitou.
• Certifikace MSC je zárukou udržitelného rybolovu.
Naše hodnocení:
Míša
Filé z Aljašské tresky je absolutně bez kostí, což je dobré pro děti. Má krásnou strukturu a dá se upravit různými způsoby, na másle, obalené a smažené nebo pečené.
Marta
Jelikož naprosto nesnáším cokoli, kde musím obírat kosti, tak jsem z tresky nadšená. Protože tady žádné nejsou. Nejraději si ji dělám v troubě na másle posypanou kořením na ryby. Maso je jemné a chutné. Důležité je ho v troubě nevysušit.
Steaky z tuňáka žlutoploutvého
Ryba s nádechem luxusu je nyní mnohem dostupnější. Steaky se krájí z loin, což je nejkvalitnější část ryby. Vynikající jsou na grilu, ale mohou se konzumovat i za syrova třeba v podobě domácího tataráčku.
• Ke zmražení dochází přímo na moři a v tomto stavu se ryba porcuje na pevnině.
• Tuňák obsahuje vysoký podíl bílkovin, vitamínů (zejména B12) a fosforu pro zdravé kosti, zuby a posílení nervové soustavy.
• Ryba je lovena ručně na udice ve střední části Tichého oceánu.
Naše hodnocení:
Míša
Steaky z tuňáka žlutoploutvého jsou opravdu kvalitní produkt. Při úpravě si zachovávají chuť a mají krásnou strukturu. Není v nich přidaná voda a díky tomu po tepelné úpravě výrazně nezmění tvar ani váhu. Steak z tuňáka žlutoploutvého je šťavnatý a velice chutný, ani není poznat, že je to ryba, prostě nemá charakteristický rybí pach. Dá se ale konzumovat i za syrova jako výtečný tatarák.
Marta
Tuňák patří mezi moje oblíbené ryby. Mám ho ráda jako sushi i jako steak se zeleninovou přílohou nebo pečenými bramborami. Nejlepší je za mě tuňák na grilu. Steaky jsou z nejkvalitnější části ryby, což je tady opravdu znát. Maso je velmi chutné.
Mořská štika argentinská
Druhá nejprodávanější ryba z nabídky Mylord Premium. Má velmi jemnou, mírně nasládlou chuť, pevnou strukturu a málo kostí. Výborně se hodí k pečení, grilování i smažení na másle.
• Ke zpracování a mražení dochází přímo na moři.
• Štika je zdrojem bílkovin, omega-3 mastných kyselin, vitamínů A, B, D a E, minerálních látek jako vápník, jod a zinek.
• Podobně jako treska patří k velmi libovým rybám s obsahem tuku kolem 1 %.
• Lovena v jižní části Atlantského oceánu u Argentiny.
Naše hodnocení:
Nelly
Přiznám se, že po štice zas až tak často nesahám. To se ale pravděpodobně změní po tom, co jsme doma ochutnali tuto mořskou štiku Mylord Premium. Opravdu dobře jsme si na ní pochutnali. Stačilo ji osmažit na másle a přidat trochu bylinek. Štika má málo kostí a její chuť je skutečně lehce nasládlá. Balení je velké, nají se z něj celá větší rodina.
Gábi
Mořská štika je v očích mnoha trochu na ocase pomyslného stupínku a tak při koupi v regálech dávají přednost jiným rybám, ale to je škoda. Speciálně tato mořská štika je opravdu velice dobrá. Klasicky pečená na másle s kmínem byla absolutně skvělá, vůbec nebyla nacucaná vodou, naopak, masíčko bylo krásně pevné a chutné. Myslím si, že v létě na grilu by byla také super.
Losos divoký
Pacifický divoký losos je velice oblíbenou rybou. Maso je méně tučné, pevné a velmi chutné. Filety s kůží jsou ideální k pečení a grilování, přičemž platí pravidlo kůží napřed.
• Losos divoký obsahuje vysoký podíl bílkovin a méně tuku, omega-3 mastné kyseliny, vitamín D a B (zejména B6, B3 a B12) a minerální látky jako selen, magnesium, jód a vápník.
• Lov probíhá u pobřeží Aljašky a Kamčatky a nejčastějšími druhy jsou keta a gorbuša.
• Šokové zmrazení je zárukou vysoké kvality.
• Sezóna pro odchyt divokého lososa je pouze od konce června do začátku září.
• Filety s kůží jsou bez kostí.
• Certifikace MSC je zárukou udržitelného rybolovu.
Naše hodnocení:
Vendula
Mražený losos je taková naše sázka na jistotu. Většinou u nás skončí na talíři k večeři s pečenou zeleninou. Líbí se mi jednoduchá příprava, zdravotní benefity a skvělý výsledek. Ocenila jsem hlavně to, že ryba obsahovala minimum vody, měla hezkou barvu i strukturu. Balení stačilo pro celou rodinu a z malého zbytku ryby jsme ještě udělali pomazánku.
Nelly
Losos je u nás oblíbenou rybou, takže co se týče vaření, sahám po ní nejčastěji. Rádi si ji děláme s těstovinami, noky, v rámci poke nebo jen tak „na přírodno“. A to byl případ i tohoto lososa od značky Mylord. Stačí ho lehce ochutit kořením a skvělou večeři máte za chvíli hotovou. My jsme doma většinou ve dvou, a tak nám takové balení vydrží i na druhý den na oběd, což je skvělé.
Krevety 31/40
Loupané a předvařené krevety stačí dát na pár minut na pánev s česnekem a bylinkami, nebo je přidat do smetanové omáčky, přimíchat k těstovinám, do salátu či rizota.
• Krevety obsahují hodně bílkovin a málo kalorií, vitamíny A, B, C, D, E a K a kyselinu listovou, minerální látky jako železo, jód, vápník a hořčík.
• Ihned po výlovu jsou zpracovány, předvařeny a šokově zmraženy.
• Pocházejí z Vietnamu z certifikovaných a ověřených farem.
• Krevety střední velikosti.
• Loupané, bez střívka.
• Certifikace ASC zaručuje udržitelný chov.
Naše hodnocení:
Gábi
Vyzkoušela jsem krevety Mylord loupané a glazované. Jelikož jsem je použila do receptu na těstoviny, tak jsem ocásky, které mají ještě na sobě, odstranila. Šlo to velmi lehce. Krevety jsem připravila zcela jednoduše na olivovém oleji s česnekem a cherry rajčátky. Byly hotové během pár minut a výsledek byl fantastický. Krevety zůstaly šťavnaté a křupavé a v balení je jich tolik, že mám ještě na další várku. Musím říct, že jsem nadšená.
Vendula
Krevety v naší mrazničce nechybí nikdy a přiznávám, že si při nákupu dávám dobrý pozor. S vyloupanými a předvařenými krevetami se lépe pracuje. Velikost hraje v pokrmu také svou roli. Upravujeme je stejně jako kolegyně Gábi. Do rychlých citronových těstovin, které celá rodina milujeme. Ty od Mylord byly opravdu skvělé kvality a měly v sobě minimum vody. Rozhodně doporučuju.
Líbí se vám naše testování? Máte rádi kvalitní ryby? Pak máme soutěž přímo pro vás! Zapojte se do hry o 5 luxusních balíčků NOWACO Mylord Premium, které vám přinesou chuť moře až na váš stůl. |
Nový komentář
Komentáře
Ryby, Vánoce, zdraví a dokonalá chuť. Milujeme ryby celá rodina