kolac_hrnickovy.jpgFoto: Šárka Škachová

Suroviny

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1/3 hrnku cukru
  • 1/2 hrnku rozpuštěného másla nebo slunečnicový olej
  • 1/2 hrnku mléka
  • 3/4 hrnku bílého jogurtu
  • 2 vejce
  • ovoce dle sezóny
  • máslo a jemná strouhanka na vysypáni formy
  • drobenka (stejné množství mouky polohrubé/hrubé, cukru krupice a másla)

Postup

Všechny suroviny na těsto smíchejte a nalijte na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný máslem a vysypaný strouhankou.

Na těsto naházejte připravené ovoce. Přikryjte připravenou drobenkou. Pečte 45 minut při 180 °C.

Nechejte prochladnout, krájejte a podávejte.

Dobrou chuť přeje Šárka Škachová - Gurmánka.

133.jpgFoto: Jana Nováková

14.jpgFoto: Jana Nováková