Suroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1/3 hrnku cukru
- 1/2 hrnku rozpuštěného másla nebo slunečnicový olej
- 1/2 hrnku mléka
- 3/4 hrnku bílého jogurtu
- 2 vejce
- ovoce dle sezóny
- máslo a jemná strouhanka na vysypáni formy
- drobenka (stejné množství mouky polohrubé/hrubé, cukru krupice a másla)
Postup
Všechny suroviny na těsto smíchejte a nalijte na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný máslem a vysypaný strouhankou.
Na těsto naházejte připravené ovoce. Přikryjte připravenou drobenkou. Pečte 45 minut při 180 °C.
Nechejte prochladnout, krájejte a podávejte.
Dobrou chuť přeje Šárka Škachová - Gurmánka.
Nový komentář
Komentáře
Takový koláč dělávám a je super. Už se na něj zase o víkendu chystám. Bude s rybízem a rebarborou, možná nějaký ten špendlík ještě přidám