Pappa-al-pomodoro.jpg.jpg

Foto: osobnivinoteka.cz

Budete potřebovat: 

  • 5 ks loupaných rajčat
  • 1 plechovka krájených rajčat 400 g (můžete vynechat a použít jen čerstvá rajčata – celkem budete potřebovat 500 g)
  • 1 plechovka rajčatového protlaku
  • bílé pečivo (chléb či veka)
  • 0,5l zeleninového vývaru
  • 1 cibule nebo šalotka
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvá bazalka
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Na troše oleje orestujte cibulku, česnek a půl svazku čerstvé bazalky (klidně i se stonky). Přidejte čerstvá rajčata a krátce orestujte. Poté přidejte plechovku s krájenými rajčaty i protlak. Vše zalijte vývarem. (Můžete použít i vodu a zeleninový bujón.) Vařte zhruba 20 minut a následně přidejte na plátky nakrájené pečivo. Poté vařte dalších cca 15 minut, dokud polévka nezhoustne. Po dochucení podávejte s lístky čerstvé bazalky a opečeným chlebem. Navrch můžete přidat také trochu parmazánu.

TIP: Pokud máte chuť, i k polévce si můžete dopřát trochu šumivého vína. Zkuste například Freixenet Cordon Rosado brut!

Italské recepty najdete také zde: 

Italské risotto se salsicciou

DSC_1929.jpg (160 KB)

Špagety carbonara - jednoduché a výborné

DSC_0055.jpg (86 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková