Foto: osobnivinoteka.cz
Budete potřebovat:
- 5 ks loupaných rajčat
- 1 plechovka krájených rajčat 400 g (můžete vynechat a použít jen čerstvá rajčata – celkem budete potřebovat 500 g)
- 1 plechovka rajčatového protlaku
- bílé pečivo (chléb či veka)
- 0,5l zeleninového vývaru
- 1 cibule nebo šalotka
- 3 stroužky česneku
- čerstvá bazalka
- olivový olej
- sůl a pepř
Na troše oleje orestujte cibulku, česnek a půl svazku čerstvé bazalky (klidně i se stonky). Přidejte čerstvá rajčata a krátce orestujte. Poté přidejte plechovku s krájenými rajčaty i protlak. Vše zalijte vývarem. (Můžete použít i vodu a zeleninový bujón.) Vařte zhruba 20 minut a následně přidejte na plátky nakrájené pečivo. Poté vařte dalších cca 15 minut, dokud polévka nezhoustne. Po dochucení podávejte s lístky čerstvé bazalky a opečeným chlebem. Navrch můžete přidat také trochu parmazánu.
TIP: Pokud máte chuť, i k polévce si můžete dopřát trochu šumivého vína. Zkuste například Freixenet Cordon Rosado brut!
Italské recepty najdete také zde:
Špagety carbonara - jednoduché a výborné
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře