U našich dětí je focaccia jednou z nejoblíbenějších příloh. A stejně tak baví i mě, protože je za chvilku hotová. Ve spolupráci s troubami značky MORA jsem připravila krátký video recept, který vám poslouží jako návod na snadnou a rychlou svačinu.
Suroviny
- 1 kg hladké mouky
- 1 kostka čerstvého droždí
- 800 ml vlažné vody
- jemná mořská sůl
- olivový olej
- hrubá mořská sůl
Postup
Droždí rozdrobíme do vlažné vody a necháme asi pět minut odstát. Nalijeme do mouky, kterou jsme ochutili asi lžičkou jemné mořské soli. Umícháme poměrně řídké těsto, které necháme hodinku kynout na teplém místě.
Připravíme si dva plechy, které vymažeme olivovým olejem. Těsto na ně rozdělíme na poloviny, malinko pocákáme olivovým olejem a prsty roztahujeme po celém plechu. Já jsem si prsty občas namočila v mouce, šlo to lépe.
Povrch těsta posypeme hrubou mořskou solí. Kdo chce vylepšovat, může také bylinkami, olivami a čímkoliv jiným. Do focaccie se dají suroviny také zapéct. Dáme je pouze na polovinu těsta a druhou polovinou překryjeme.
Pečeme v troubě vyhřáté na 220-250 °C, asi 20-30 minut, podle tloušťky focaccie.
Dobrou chuť přeje Elly.
Slané rychlovky do trouby
Rychlá pizza, kterou zvládnou i děti
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková
Nový komentář
Komentáře
vyzkouším, vypadá to lákavě