Chcete, aby nebylo hovězí maso příliš tuhé? Co dělat, když dojde ve spíži víno nebo strouhanka? Jak si připravit čerstvé pečivo? Několik praktických rad do kuchyně nám poslala čtenářka Ženy-in „Spokojená“:
• Aby hovězí brzy změklo – je dobré jej ještě za syrova naložit nejméně na 24 hodin do trošky oleje a bílého vína. Pokud však nemáte čas otálet s přípravou, přisypte do omáčky k masu podle potřeby kypřící prášek do pečiva nebo přilijte panáka vodky
• Víno potřebné k přípravě pokrmu – nahradíte v jakékoliv omáčce spolehlivě tak, že rozpustíte dvě kostky cukru s lžičkou octa a přidáte do hrnce k ostatním ingrediencím
• Příliš ztuhlý tuk – před pečením upravíte tak, že jej nastrouháte na jemném struhadle. Potom se s moukou dobře spojí
• Kůru z citronu – nastrouháme nejlépe tak, že struhadlo volně vložíme do většího mikrotenového sáčku a strouháme uvnitř. Potom nenapadá všude okolo. Ze struhadla ji pak spolehlivě odstraníme strouháním starších chlebových kůrek
• Chybějící strouhanku – v kuchyni nahradíme kornflejky. Pokud obalujeme řízky a dojde nám jedna z hlavních ingrediencí, nasypeme do sáčku lupínky a válečkem na nudle je rozdrtíme. Dále už používáme jako běžnou strouhanku
• Chutnou jíšku – připravíme do omáčky či do polévky přidáním sójové mouky místo běžné hladké. Jíška se pak nemusí ani tak dlouho pražit, protože je hned hotová. A je mnohem chutnější!
• Chlebu, rohlíkům i sušenkám – které buď zvlhly, anebo nejsou už „nejmladší“, vrátí chuť a zdání čerstvosti, pokud je potřeme vodou (u vlhkého pečiva to samozřejmě není nutné) a necháme chvilku dopéct ve vyhřáté troubě
• Citrón do okurek – při nakládání přidáme k dalším ingrediencím (kopr, mrkev, bobkový list, cibule a koření) před uzavřením sklenice navrch plátek citrónu. Nakládačky získají zajímavou chuť
Znáte také nějaké fígle do kuchyně? Podělte se i vy se čtenářkami Ženy-in o některé méně známé!
Nový komentář
Komentáře
Aha, ona bude doma chybět strouhanka, ale "kornflejky" mít budem. Už to vidím
Víno nahrazovat octem s cukrem? Takovou omáčku bych tedy jíst nechtěla, protože přesně vím, že když se místo kvalitního vína použije Chateau Tetrapak, tak se z pokrmu stanou blitky. Ocet s cukrem z toho udělá blitky na druhou.
citron do okurek zkusím